Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 16th, 2016 | by fileto

0

Ανοίγει μόλις πέσει χιόνι το Φαλακρό

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη όλα είναι έτοιμα φέτος για να λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού στη Δράμα περί τα μέσα Δεκεμβρίου, αρκεί και με την προϋπόθεση ότι θα πέσει χιόνι.

Παράλληλα υπάρχει η πρόθεση να γίνονται φέτος για τα σχολεία πρώτα της Δράμας και μετά της Καβάλας, μαθήματα σκι στο χιόνι κατά τα πρότυπα των μαθημάτων κολύμβησης, στους μαθητές των σχολείων (μεγάλες τάξεις δημοτικού και γυμνασίου) αρκεί να εξασφαλιστεί και η συγκατάθεση του Υπουργείου Παιδείας.

Για τα μαθήματα αυτά έχει εξασφαλιστεί κονδύλι της τάξης των 17.000 ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για τους δασκάλους, την φιλοξενία των σχολείων και φυσικά τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν (εξοπλισμός).

Όπως τόνισε ο Αργύρης Πατακάκης, το πρόγραμμα προβλέπει τη δωρεάν μετακίνηση μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς και από το Φαλακρό Δράμας και μαθήματα σκι. Θα γίνεται ενημέρωση στα παιδιά και μετά θα εκπαιδευτούν και θα βοηθηθούν στο να κάνουν σκι. Μία δράση η οποία θα έχει και πολιτιστικές δράσεις αλλά η ουσία θα είναι μία, η προβολή, η συμμετοχή και η επικοινωνία ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν το βουνό, να δουν τι υποδομή υπάρχει και μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια να υπάρξει κινητικότητα στην δομή αυτή.

Μια καλή ευκαιρία πέρα από την Ονειρούπολη να γίνει η Δράμα τόπος προορισμού, ακόμη και για εσωτερικό τουρισμό ώστε να αποκτήσει κάποια έσοδα από αυτές της δράσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑