Εκδηλώσεις

Published on October 26th, 2016 | by fileto

0

Για τη γιορτή του ΟΧΙ στην Καβάλα

Στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου Καβάλας στο Διοικητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσε η ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας, σε συνεργασία με την ΧΧ ΤΘ Μεραρχία Καβάλας, αφιερωμένη στο Έπος του 1940.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος «είναι η πρώτη εκδήλωση στην αίθουσα που πλέον έχει το όνομα του αειμνήστου περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη και ζήτησε από τους παριστάμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή, ενώ η στρατιωτική μουσική του Δ΄ Σώματος Στρατού επαιάνισε το «Αιωνία η μνήμη».

Ακολούθησε ομιλία από τον Δρ. Ιωάννη Παρίση Υπτγος ε.α με θέμα: «Ο ρόλος της ηγεσίας στο Έπος του 1940».

Μετά μίλησε ο ταγματάρχης πεζικού Νικόλαος Γκιρμπάτσης με θέμα: «Οχυρά της Γραμμής Μεταξά».

Ακολούθησε η προβολή της ταινίας για το Έπος του 1940, έκδοσης Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Το επετειακό πρόγραμμα έκλεισε με την Στρατιωτική Μουσική του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Παραβρέθηκαν ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλατζής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος, ο πρόεδρος του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης, ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Θεόδωρος Τζατζάρης, ο περ. σύμβουλος Σωτήρης Παπαδόπουλος, στρατιωτικοί, απόστρατοι και αρκετοί Καβαλιώτες και Καβαλιώτισσες αλλά και οικογένειες στρατιωτικών.

Παράλληλα στον χώρο του Φουαγιέ υπήρχε στημένη έκθεση με αυθεντικά εκθέματα μουσειακού οπλισμού του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έκθεση φωτογραφικού υλικού, ενώ παντού υπήρχαν τα σύμβολα της Μεραρχίας μας.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 25 έως 28 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί από 09:00 έως 21:00.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑