Εκδηλώσεις

Published on November 21st, 2016 | by fileto

0

«Ζωή και κότα, με χαβίτς και με κορκότα»

Πανελλήνια περιοδεία για τη Σοφία Σαββίδου και την παράσταση «Ζωή και κότα, με χαβίτς και με κορκότα» με στάση στην Καβάλα στις 4 Δεκεμβρίου.

Για τη νεαρή πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια της, είναι ταυτισμένοι με την παράδοση και τη διάδοση της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Εξαιρετικές είναι οι εμφανίσεις της με την παραδοσιακή στολή της πατρίδας της, σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση. Από τα χέρια της έχουν περάσει εκατοντάδες παιδιά, που κάτω από τη δική της διδασκαλία μαθαίνουν κάθε χρόνο χορούς από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Σαββίδου

«Ζωή και κότα, με χαβίτς και με κορκότα»

Η πολύχρονη αυτή εμπειρία της αλλά και η γνωριμία της με τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη, την ώθησε να αναλάβει τις χορογραφίες για την νέα του θεατρική δουλειά του ταλαντούχου ηθοποιού. Πρόκειται για τη νέα ποντιακή κωμωδία με τίτλο: «Ζωή και κότα, με χαβίτς και με κορκότα». Το σενάριο υπογράφουν ο Δημήτρης Πιπερίδης και ο Κώστας Βαμβακίδης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Σταμάτης Τζελέπης, Φανή Αδαμίδου, Δαμιανός Νικολαΐδης, Χρύσα Συμεωνίδου, Αλέξης Παρχαρίδης και ο Τάκης Βαμβακίδης. Συμμετέχει ο λυράρης Δημήτρης Πιπερίδης. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μποσταντζόγλου.

 

Για όλο τον απόδημο Ποντιακό Ελληνισμό

Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στις 3 Δεκεμβρίου, στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Στόχος τους είναι να περιοδεύσουν σε ολόκληρη τη Γερμανία, τη Σουηδία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και γενικά όπου υπάρχει απόδημος Ποντιακός Ελληνισμός.

Το σενάριο μπορεί να είναι γραμμένο στην ποντιακή διάλεκτο, είναι όμως κατανοητό ακόμα και σε όσους δεν έχουν ποντιακή καταγωγή. Κατατάσσεται στην επιθεωρησιακή κωμωδία και στέλνει με χιούμορ, τα δικά του μηνύματα στο κοινό.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑