Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 19th, 2017 | by fileto

0

Έκλεισε από το χιόνι και η Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης

Κομμένη στα δύο η Θράκη καθώς δεν διεξάγονταν για πάνω από τέσσερις ώρες  περίπου η κυκλοφορία από την Κομοτηνή προς την Αλεξανδρούπολη στον αυχένα του Καρανίκ Ντερέ.

Αιτία της διακοπής της κυκλοφορίας, η ολιγωρία της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. που δεν ενήργησε εγκαίρως για τον αποχιονισμό του βασικού οδικού άξονα είχε ως συνέπεια την δημιουργία συνθηκών που οδήγησαν κατ΄ αρχάς στο «δίπλωμα» νταλίκας  ενώ μεγάλες δυσχέρειες συνάντησαν και οι υπόλοιποι οδηγοί ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι τοποθετήσει αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όπως χαρακτηριστικά μετέδωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Αρβανίτης που έτυχε να είναι αυτόπτης μάρτυς, «Η απουσία οποιασδήποτε ενημέρωσης καθώς και η ανύπαρκτη επιστασία στους χώρους πάρκινγκ ή στα διόδια συνέβαλλαν στο να δημιουργηθούν συνθήκες αποκλεισμού μήκους πλέον των 3 χλμ. μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο επιτόπου!

Μόλις στις 14.30 περίπου δύο φορτηγά μετέφεραν αλάτι στον αποχιονιστικό σταθμό προκειμένου να φορτωθεί στις  5 «αλατιέρες» οι οποίες με μία ώρα καθυστέρηση ξεκίνησαν χωρίς όμως σαφείς ενδείξεις για το που και πότε και πως θα ξεμπλοκάρει ο δρόμος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς αλατιέρες το ένα ρεύμα κυκλοφορίας προς Κομοτηνή.

Ακόμη πιο περίπλοκη έγινε η κατάσταση όταν όσα αυτοκίνητα κατάφεραν να απεμπλακούν από το σημείο εγκλωβισμού βρέθηκαν στην παλαιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής προς Σάπες χωρίς να γνωρίζουν εάν το δίκτυο αυτό ήταν καθαρισμένο από χιόνι .

Η μικρή αστυνομική δύναμη κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ρυθμίσει την κυκλοφορία χωρίς όμως αυτό να είναι εφικτό. Οι οδηγοί αυτοσχεδιάζοντας ακολούθησαν το ένστικτό τους, τις οδηγίες από φίλους και γνωστούς, το χάρτη ..

Πρέπει να σημειωθεί ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ …Το ζητούμενο ήταν που και πώς θα τις τοποθετήσουν καθώς δεν υπήρχε πουθενά σημείο ασφλαλές ή ενδεικνυόμενο για αυτή την ενέργεια. Και τα δύο πάρκινγκ της Εγνατίας ας σημειωθεί ότι ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΘΕΙ.

Εκ των παραπάνω προκύπτει ότι ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ανάμεσά τους παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς αλλά και εμπορεύματα και ΕΥΠΑΘΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑