Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 27th, 2017 | by fileto

0

Φουντώνει το διχαστικό κλίμα στην Περιφερειακή Αναγέννηση

Η απάντηση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και μέλος της επιχείρησης Εργοανάπτυξη Α.Ε. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και ο πρόεδρός της Χρήστος Γάκης, το θέμα του διαγωνισμού για την μίσθωση των Λουτρών Ελευθερών και οι αιχμές που αφήνει φέρνουν στην παράταξη του Γιώργου Παυλίδη “Περιφερειακή Αναγέννηση” νέα προβλήματα τριβής και συγκρούσεων.

Οι Μαρκόπουλος και Γάκης δεν έχουν απαντήσει και αυτό είναι σημείο αδυναμίας μια και η ανακοίνωση του Χρήστου Μέτιου τους φωτογραφίζει ως προς άστοχους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς.

Να τι λέει η ανακοίνωση Μέτιου:

«Στρατηγικός στόχος της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η προσέλκυση επενδυτών οι οποίοι, με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, θα ενισχύσουν την απασχόληση και το παραγόμενο εισόδημα στην περιοχή μας.

Για αυτόν το λόγο, η Διοίκησή μας επιβάλλεται να στέκεται αρωγός σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτοί είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστοι, πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και οι επιχειρηματικοί τους στόχοι εξυπηρετούν τις στρατηγικές επιλογές της Περιφέρειάς μας.

Η εκμίσθωση και εκμετάλλευση των Ιαματικών Πηγών Ελευθερών αφορά σε μία επένδυση της τάξεως των 21,7 εκατομμυρίων ευρώ, με αρχικό ετήσιο μίσθωμα 40.000 ευρώ, ετήσια αύξηση 2% και χρονική διάρκεια 35 ετών. Πρόκειται δηλαδή για μια σημαντική επένδυση η οποία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει τα έσοδα της Περιφέρειας για πολλά χρόνια.

Η ακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για μια τόσο σημαντική επένδυση έγινε για τυπικούς λόγους (κατατέθηκαν παράβολα συμμετοχής των 500 αντί των 600 ευρώ). Ταυτόχρονα, η διαδικασία του διαγωνισμού χαρακτηρίσθηκε από προχειρότητα και αβλεψίες που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν βλάβες ή απαιτήσεις προς την Περιφέρειά μας και για αυτόν το λόγο πρέπει να θεραπευτούν.

Μια επένδυση 21,7 εκατομμυρίων ευρώ, κινδυνεύει για μόλις 100 ευρώ.

Για τη προάσπιση των συμφερόντων της Περιφέρειας και της τοπικής κοινωνίας έκρινα αναγκαία την αλλαγή της διοίκησης και την αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εργοανάπτυξη Α.Ε.».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, οφείλει, με βάση πάντοτε τη νομιμότητα και την εξυπηρέτηση των στρατηγικών στόχων της Περιφέρειας, να ενεργήσει ώστε να περαιωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού.

Γνώμονάς μας πρέπει να είναι η τήρηση της νομιμότητας και η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην Περιφέρειά μας, η οποία έχει σήμερα ανάγκη από παρόμοιες αναπτυξιακές προσπάθειες όσο ποτέ άλλοτε.» , καταλήγει η δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑