Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 13th, 2017 | by fileto

0

Ο Γιώργος Καλαντζής τους φταίει;

Μια ανάρτηση έκανε ο πρώην υπουργός, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής: «Αντί ο κ. Νεφελούδης και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα να προσπαθούν να βρουν τρόπο να γυρίσουν στη δουλειά τους οι 180 πρώην εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, αυτοί με τις ενέργειες τους θα πετύχουν στους 180 ανέργους να προσθέσουν άλλους 700, δηλαδή να υπάρχουν 900 άνεργοι ακόμη. Αυτό θέλουν»; και έγινε χαμός!

Απάντηση έδωσε μέσω δελτίου τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στις δηλώσεις του πρώην υπουργού, κ. Γιώργου Καλαντζή.

Το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας:

Με σημερινές του δηλώσεις, ο πρώην υπουργός και στέλεχος της ΝΔ, κ. Γιώργος Καλαντζής, σημειώνει πως ο γ.γ. του υπουργείου εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης και οι τρεις βουλευτές Καβάλας με το ΣΥΡΙΖΑ -και κατ’ επέκταση ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ-, με τις κινήσεις τους θα προσθέσουν άλλους 700 ανέργους στους ήδη 180 απολυμένους του εργοστασίου λιπασμάτων Καβάλας.

Δεν περιμέναμε άλλη τοποθέτηση από τον κ. Καλαντζή. Άλλωστε, ουδέποτε έκρυψε τη συμπάθειά του στον κ. Λαυρεντιάδη ενώ παράλληλα, στην ίδια συχνότητα, αρνιόταν, τόσο ο ίδιος όσο και η ΝΔ, να απαντήσει επί της ουσίας στο πρόβλημα.

Αναρωτιόμαστε αν ο κ. Καλαντζής θέλει η κυβέρνηση και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν τα στραβά μάτια σε νομικά κενά. Αναρωτιόμαστε αν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε «κρυφτούλι» με θέματα ασφάλειας. Τέλος, αναρωτιόμαστε αν ο κ. Καλαντζής  και φυσικά ο πολιτικός φορέας στον οποίον ανήκει, μπορούν να μας πουν το ονοματεπώνυμο του προβλήματος, αλλά και τα κόμματα που συμφώνησαν σε μία νύχτα να δοθεί το εργοστάσιο στον σημερινό επιχειρηματία.

Με ζητήματα ασφάλειας, ανθρώπινων ζωών και προστασίας του περιβάλλοντος δεν αστειευόμαστε. Όπως δεν αστειευόμαστε με τα εργασιακά δικαιώματα, τα οποία με τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους, καταστρατηγήθηκαν.

Ή μήπως ανήκουν και αυτές οι διεκδικήσεις στη σφαίρα των «ιδεοληψιών» μας;


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑