Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 26th, 2017 | by fileto

0

Μέχρι τον Σεπτέμβριο η εγκατάσταση του νέου επιταχυντή

Την έναρξη των εργασιών απεγκατάστασης του γραμμικού επιταχυντή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (Π.Γ.Ν.Α.) και την ολοκλήρωση, έως τον Σεπτέμβριο, της εγκατάστασης του νέου που είναι δωρεά του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Δημήτρης Αδαμίδης.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα ακτινοθεραπείας των καρκινοπαθών όχι μόνο του Έβρου, αλλά ολόκληρης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Π.Α.Μ.Θ.), η δωρεά του οποίου πραγματοποιήθηκε μετά και την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων από το ίδρυμα προσλήψεων ακτινοθεραπευτών, επικουρικού και τεχνικού προσωπικού.

Όσον αφορά τη συνέχιση των θεραπειών για το επόμενο εξάμηνο, ο κ. Αδαμίδης σημειώνει πως αυτή θα γίνει στη Θεσσαλονίκη και η διοίκηση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έχει έρθει ήδη σε συνεννόηση με τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Θεαγένειο, ενώ έχει διασφαλιστεί και η συνδρομή του στρατιωτικού νοσοκομείου 424, που επίσης διαθέτει ακτινοθεραπευτικό τμήμα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Έβρου «ΣυνεχίΖΩ», Ιωάννα Ρήγα, ζητά την υπομονή όλων των ασθενών έως και την ολοκλήρωση εγκατάστασης του γραμμικού επιταχυντή και δηλώνει πως ήδη έχουν βρεθεί κάποιες λύσεις τόσο για τη μετακίνηση όσο και τη διαμονή τους σε ξενώνες και γενικότερα σε δομές φιλοξενίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες στο τηλέφωνο του συλλόγου 2551026464.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑