Βαλκάνια

Published on April 10th, 2017 | by fileto

0

Οι Βούλγαροι φταίνε που δεν περνούν λεωφορεία από Νυμφαία

Αποκλειστικά υπεύθυνη για τη μη διέλευση τουριστικών λεωφορείων από την συνοριακή διάβαση Νυμφαίας – Μακάζα θεωρεί την Βουλγαρία ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς σε απάντηση του σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ.

ΚΟΤΖΙΑΣ - ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει στην απάντηση του αναλυτικά πως «το υφιστάμενο καθεστώς μη παροχής αδείας στα ανωτέρω οχήματα εξακολουθεί να οφείλεται στην ελλιπή διεξαγωγή έργων διαπλάτυνσης στο βουλγαρικό τμήμα διάβασης. Σημειώνεται ότι από πλευράς μας το ανωτέρω θέμα έχει επανειλημμένως τεθεί στη βουλγαρική πλευρά με τελευταία, κατά τις πρόσφατες διαβουλεύσεις των Πολιτικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδος και Βουλγαρίας (Αθήνα, 13.3.2017). Η βουλγαρική πλευρά απάντησε ότι έχουν εκτελεσθεί περιορισμένα έργα διαπλάτυνσης, λόγω τεχνικών δυσχερειών οφειλόμενων στην ιδιομορφία του εδάφους».

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών διαπλάτυνσης, ο Έλληνας ΥΠΕΞ προσθέτει ότι «από πλευράς Βουλγαρίας και παρά τη σχετική ερώτηση μας κατά την προαναφερθείσα συνάντηση, δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αναφορά σε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των απαραίτητων έργων βελτίωσης της οδικής υποδομής στην εν λόγω διάβαση, η οποία θα επέτρεπε την απρόσκοπτη διέλευση τουριστικών λεωφορείων».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑