Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 4th, 2017 | by fileto

0

Σάρωσαν την περιοχή μας Σέρβοι διαρρήκτες

Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές σε οικίες από περιοχές της Θεσσαλονίκης έπειτα από τη διακρίβωση της εγκληματικής δράσης 3μελούς σπείρας διαρρηκτών, 2 υπηκόων Σερβίας ηλικίας 36 και 42 ετών και ενός 35χρονου Έλληνα, οι οποίοι είχαν διαπράξει έναν μεγάλο αριθμό κλοπών σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και της ανάλυσης του τρόπου δράσης των μελών της σπείρας, διαπιστώθηκε ότι από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016, ενέχονται επιπλέον στη διάπραξη 6 περιπτώσεων κλοπών σε οικίες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, 3 Ι.Χ.Ε. οχήματα και άλλα αντικείμενα.

Υπενθυμίζεται ότι την 19-03-2017, συνελήφθησαν και τα 3 μέλη της σπείρας στην Ξάνθη για τα οποία είχε διαπιστωθεί η εμπλοκή τους σε 39 περιπτώσεις κλοπών από οικίες.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι ενέχονται σε συνολικά 45 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες σε Γιαννιτσά, Ξάνθη, Σέρρες, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Έδεσσα και Σκύδρα.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει: πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων συνολικής αξίας 42.000 ευρώ, χρηματικά ποσά συνολικής αξίας 30.000 ευρώ και 2.500 δολαρίων, 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και    ηλεκτρικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι μέρος των κλοπιμαίων που είχαν βρεθεί στα σπίτια των συλληφθέντων, αναγνωρίστηκαν από τους νόμιμους κατόχους τους και τους αποδόθηκαν, καθώς και τα παραπάνω κλεμμένα οχήματα που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η σχηματισθείσα συμπληρωματική δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑