Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 15th, 2017 | by fileto

0

Πλήθος κόσμου ζήτησε ευλογία από τον Εφραίμ στην Καβάλα

Σταθερή αξία πνευματική αποδεικνύεται ο γέροντας Εφραίμ ο οποίος παραβρέθηκε χθες το απογευμα στην Καβάλα και μίλησε σε ένα μεγάλο πλήθος που γέμισε ασφυκτικά το Αμφιθέατρο Π.Ε. Καβάλας στο Διοικητήριο.

Στις πρώτες θέσεις ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, η δήμαρχος Καβάλας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, ο περιφ. σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος, η αντιδήμαρχος Μαρία Φραντζεσκάκη, ο τέως νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλλιοντζής κ.α.

Ο γέροντας  και ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Καβάλας και Περιχώρων «Ο Άγιος Παύλος» και τον παρουσίασε ο πρόεδρός τους Γιάννης Βοίδης.

Ανάμεσα στα άλλα ο Αγιορείτης γέροντας ανέφερε ότι το δημογραφικό στη χώρα μας είναι στην κόψη του ξυραφιού και κάλεσε τους Έλληνες να αγρυπνούν, τονίζοντας ότι τα παιδιά είναι ευλογία και το μέλλον αυτού του τόπου. Παράλληλα για μια φορά ακόμη μίλησε για πνευματικά θέματα και την σύγχρονη εποχή μας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ”Οι δυνάμεις του σκότους θέλουν να αφανίσουν την Ελλάδα”, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι: ”Η Ελλάδα περιβάλλεται από ανθρώπους που δεν την αγαπούν, ενώ ζήτησε από όλους να φυλάττουν την παράδοση και τις αξίες της Εκκλησίας”.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο γέροντας Εφραίμ επέδωσε χρηματικά βραβεία σε αριστούχους μαθητές, σε φοιτητές που πέρασαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, και σε πολύτεκνες οικογένειες που απέκτησαν παιδί εντός του 2016.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑