Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 22nd, 2017 | by fileto

0

Μέγαλες παραστάσεις στο Φεστιβάλ Φιλίππων για φέτος

Στις 8 Ιουλίου ξεκινά το ταξίδι του το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων που γιορτάζει τα 60 χρόνια του, συνεχούς πολιτιστικής παρουσίας στην χώρα μας.

Για την μεγάλη αυτή επέτειο μας έρχεται μια μεγάλη παραγωγή και δεν είναι άλλη από την παράσταση PIAF! THE SHOW που συνεχίζει για τρίτη χρονιά την παγκόσμια περιοδεία της και έρχεται τον Ιούλιο σε επιλεγμένα θέατρα σε Ελλάδα και Κύπρο μεταξύ των οποίων και στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.

Τον ρόλο της Εντιθ Πιαφ ερμηνεύει η Anne Carrere, μία από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης γαλλικής σκηνής.

Εκτός από την μεγάλη αυτή παραγωγή θα δούμε «Ειρήνη» του Αριστοφάνη με Τρυγαίο τον μοναδικό Τζίμη Πανούση στην πρώτη του εμφάνιση σε τέτοια παράσταση και μάλιστα του Εθνικού Θεάτρου.

Θα έχουμε «Μήδεια» του Ευριπίδη με υπογραφή της Μαριάννας Κάλμπαρη και είναι συμπαραγωγή του Θεάτρου Καρόλου Κουν.

«Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Συναυλίες με τον Σταύρο Ξαρχάκο και την Άλκιστη Πρωτοψάλτη, αλλά και τον Θάνο Μικρούτσικο με τον Θέμη Μουμουλίδη στη σκηνοθεσία, φυσικά με την ποίηση του Νίκου Καβαδία και με αφηγήσεις των Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μαριάννας Πολυχρονίδη, κ.α.

Παράλληλα φέτος λόγω της επετείου θα έχουμε και το εργαστήρι αρχαίου δράματος με φοιτητές από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, όπου συζητείται ακόμη και το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν σε σπίτια κατοίκων της περιοχής οι ηθοποιοί όπως γινόταν  παλιά με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος που έκανε πρόβες και διαμονή στην Καβάλα για εβδομάδες!

Τέλος στο παράλληλο πρόγραμμα θα έχουμε παραστάσεις τόσο στο Κάστρο, στο Οικόπεδο Κρέη και σε άλλα σημεία της Καβάλας όπως συζητείται και η Πλατεία Μακέδου!

 

Εκπλήξεις και στο φετινό Cosmopolis

Το φεστιβάλ Cosmopolis θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 20 μέχρι τις 23 Ιουλίου στην Καβάλα και τα πρώτα μουσικά ονόματα έφεραν κύματα ενθουσιασμού στο μουσικόφιλο κοινό της πόλης.

Το πρόγραμμα δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως, ωστόσο έγιναν γνωστά κάποια ονόματα καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που θα έρθουν τον Ιούλιο στην Καβάλα.

Πρόκειται για τους: Kultur Shock (opening act: Koza Mostra), την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 (ώρα: 21:30) στο φρούριο (είσοδος: 5 ευρώ), Lee “Scratch” Perry (opening act: Les SkartOi), το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 (ώρα: 21:30) στο φρούριο (είσοδος: 5 ευρώ) και Dub Inc (opening act: Blend Mishkin& Roots Evolution), την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 (ώρα: 21:30), στο φρούριο (είσοδος: 5 ευρώ). Στη φωτογραφία είναι το συγκρότημα Kultur Shock.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑