Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 1st, 2017 | by fileto

0

Τσακαλώτος και Σπίρτζης υπέγραψαν για τα διόδια Καβάλας – Μέστης

Το θέμα των διοδίων και μετά τις άκαιρες κινητοποιήσεις του δήμου Καβάλας και της αντιπεριφέρειας έχει τελειώσει και πήραν ημερομηνία λειτουργίας και τα διόδια της Καβάλας.

Την 10η Οκτωβρίου 2017, είναι η ορισμένη ημερομηνία κατά την οποία θα λειτουργήσουν μάνι-μάνι τα διόδια της Καβάλας στην Άσπρη Άμμο.

Με υπογραφή Τσακαλώτου-Σπίρτζη 38 σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό, ενώ σήμερα λειτουργούν τα 8.

Την κοινή υπουργική απόφαση Τσακαλώτου-Σπίρτζη για την άμεση εγκατάσταση 18 μετωπικών σταθμών και 20 πλευρικών διοδίων στην Εγνατία Οδό υπέγραψε και η κυβέρνηση.

Άρα με τις ψήφους στο νέο «μνημόνιο» το οποίο ψήφισαν άπαντες οι τρεις βουλευτές της Καβάλας ουσιαστικά άνοιξαν τον δρόμο για την λειτουργία και των διοδίων της Καβάλας και φυσικά δεν θα πρέπει να ομιλούν για αλλαγή τοποθεσίας, πιθανή μη λειτουργία των διοδίων και άλλες τέτοιες πολιτικές χοντράδες!

Η ΚΥΑ λοιπόν, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Χρήστου Σπίρτζη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 29 Μαΐου 2017, αποτελεί άλλο ένα προαπαιτούμενο στις δεσμεύσεις με τους δανειστές αλλά και ένα μέσο διευκόλυνσης στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας. Να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση διοδίων αποτελεί απαίτηση και των υποψήφιων επενδυτών, οι οποίοι είχαν διαμηνύσει στο ΤΑΙΠΕΔ, το ατελέσφορο της διαγωνιστικής διαδικασίας εάν δεν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός με τα διόδια.

Με βάση την υπουργική απόφαση, για τους μετωπικούς σταθμούς Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων, η λειτουργία τους προβλέπεται την 31η Αυγούστου.

Για τα διόδια Σιάτιστας η 1η Νοεμβρίου και για τους σταθμούς διοδίων Θεσσαλονίκης, Ασπροβάλτας, Καβάλας και Στρυμονικού η 10η Οκτωβρίου.

Για το Αρδάνιο και τους 20 πλευρικούς σταθμούς προβλέπεται η 1η Νοεμβρίου 2017.

Στην Εγνατία σήμερα λειτουργούν οκτώ σταθμοί στην Τύρια (Θεσπρωτία), στο Μαλακάσι (Μέτσοβο), στον Πολύμυλο Κοζάνης, στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, στην Ανάληψη, στη Μουσθένη Καβάλας, στον Ίασμο Ροδόπης και στον Προμαχώνα Σερρών.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑