Ειδήσεις

Published on July 27th, 2017 | by fileto

0

Η κυβέρνηση θέλει ομήρους του συμβασιούχους…

«Η ανάπτυξη δεν έρχεται με μεγάλα λόγια και με ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά μέσα από μια συγκεκριμένη πολιτική, η οποία θα τονώσει την επιχειρηματικότητα, θα μειώσει τους φόρους και θα επιτρέψει σε κάθε περιοχή να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη και το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης την κατηγόρησε ότι δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο: «Ή μάλλον έχει ένα σχέδιο: Να προχωρά σε μια σειρά από ρυθμίσεις, που το μόνο το οποίο κάνουν είναι να κλείνουν το μάτι σε διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων. Δεν βλέπει τη μεγάλη εικόνα. Πώς θα ενισχυθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πώς θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτονομία, πώς θα αξιοποιήσει καλύτερα τα περιουσιακά της στοιχεία, πώς θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία στις σχέσεις της και με την Περιφέρεια, πώς θα αποσαφηνίσουμε όρια αρμοδιοτήτων μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού». Αυτά είναι τα βασικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης,αλλά όλα αυτά, προφανώς, δεν ενδιαφέρουν μια κυβέρνηση η οποία εξακολουθεί και αναπαράγει τις χειρότερες παθογένειες του πελατειακού κράτους» πρόσθεσε.

 

«Οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο για νέα στρατιά ομήρων συμβασιούχων»

Αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων, που έθιξε ο Δήμαρχος, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι υπήρχε ένα πολύ οργανωμένο σχέδιο από την κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας καινούργιας στρατιάς συμβασιούχων, «όμηρων, δηλαδή, συμπολιτών μας σε κάποιους από τους οποίους θα τάξει το τυράκι της μονιμοποίησης με αντάλλαγμα την πολιτική τους στήριξη». «Αυτό κατέρρευσε» πρόσθεσε «διότι η Δικαιοσύνη, για άλλη μια φορά, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έβαλε ένα φρένο σε αυτές τις πρακτικές της κυβέρνησης».

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως «το πρόβλημα των συμβασιούχων το δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση, η οποία έκλεισε το μάτι σε αυτούς τους εργαζόμενους και τους φέρθηκε ανέντιμα».

«Εμείς – και θέλω να το τονίσω αυτό – είμαστε απολύτως ξεκάθαροι: Σύμβαση ορισμένου χρόνου σημαίνει αυτό το οποίο λέει ο όρος: Πρόσληψη για ορισμένο χρόνο και για την παροχή συγκεκριμένου έργου. Άλλο οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλο το τακτικό προσωπικό. Και σε αυτό θα είμαστε απολύτως κάθετοι. Και στη δική μας λογική εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης πρέπει να υπάρχει μια σαφέστατη κατανομή μεταξύ του τακτικού προσωπικού και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι οποίες πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, εποχικές ανάγκες, όπως συμβαίνει συχνά σε Δήμους ή τα δίμηνα, τα οποία είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, που έχει – από την ίδια τη νομοθεσία – ο Δήμος μεγαλύτερη ευελιξία».

 

Πάντρεψε τους Φιλίππους  με τον δήμο Παγγαίου ο Κυριάκος!

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού τόνισε ότι στηρίζει απόλυτα το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου για την ανάπτυξη στην περιοχή, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει στην αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων του Δήμου Παγγαίου.

«Η γεωθερμία» είπε «είναι μια μεγάλη αναξιοποίητη ενεργειακή πηγή για τη χώρα μας, και έχουμε πια αποδεδειγμένα παραδείγματα του πώς μπορεί να αξιοποιηθεί και να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής για επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα».

Αναφερόμενος στα σχέδια του Δήμου Παγγαίου για οργανωμένη βιώσιμη ανάπτυξη, υπογράμμισε: «Το γεγονός ότι μια περιοχή μπορεί να συνδυάσει απαράμιλλη φυσική ομορφιά με πρόσβαση σε ένα γεωθερμικό πεδίο μεγάλης δυναμικότητας δίνει ένα ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα».

Και πρόσθεσε: «Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθώ την εξέλιξη μεγάλων αρδευτικών έργων, διότι η αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού μας είναι απόλυτη προτεραιότητα για μια χώρα η οποία θέλει να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα. Και πιστεύω, βέβαια, ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη αναξιοποίητη ευκαιρία για το Παγγαίο, το οποίο είναι ένα βουνό πανέμορφο, αλλά σχετικά άγνωστο ακόμα, καθώς και για την περαιτέρω ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Δήμου σε σχεδιασμό βέβαια και με τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑