Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 8th, 2017 | by fileto

0

Επιχείρηση διάσωσης νεαρής από τη Γριά Βάθρα Σαμοθράκης

Βραδινές ώρες χθες Δευτέρα 7 Αυγούστου κινδύνεψε μια νεαρή κοπέλα έπειτα από πτώση στην περιοχή της Γριάς Βάθρας, στη Σαμοθράκη.

Η άτυχη κοπέλα υπέστη κάταγμα στο πόδι και αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Σαμοθράκης

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Α.Μ.Θ., φίλη της νεαρής με την οποία περιηγούνταν στην περιοχή, ενημέρωσε την πυροσβεστική για το ατύχημα.

Αμέσως έσπευσε ομάδα οχτώ πυροσβεστικών υπαλλήλων, προκειμένου να εντοπίσει το ακριβές σημείο της πτώσης, φροντίζοντας στη συνέχεια για τη μεταφορά της με φορείο σε ασφαλές σημείο.

Ο κ. Καραγκούνης σημειώνει πως λόγω του δύσβατου και δυσπρόσιτου της περιοχής, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των διασωστικών δυνάμεων, τόσο ως προς τον εντοπισμό των τραυματιών όσο και ως προς τη μεταφορά τους, συμπληρώνοντας πως δυστυχώς οι εν λόγω κλήσεις σε βοήθεια είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο κατά την καλοκαιρινή περίοδο στο ακριτικό νησί.

Η “Γριά Βάθρα” βρίσκεται κοντά στα Θέρμα και είναι μία από τις λίμνες που σχηματίζονται σε διάφορα σημεία της Σαμοθράκης, από τις αμέτρητες πηγές και ρυάκια του νησιού που στην πλειοψηφία τους πηγάζουν από το βουνό Σάος.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑