Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 17th, 2017 | by fileto

0

Εσβησε η φωτιά στον Πλαταμώνα Νέστου

Από τις 3:30 σήμερα το μεσημέρι που ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Μαλέας του Πλαταμώνα Νέστου όλος ο μηχανισμός πυρόσβεσης έπεσε πάνω της με δύο πετζετέλ, ένα ελικόπτερο πυρόσβεσης, 11 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υδροφόρες των δήμων και μεγάλος αριθμός πυροσβεστών (23), προκειμένου η φωτιά να μην πάρει διαστάσεις.

Παράλληλα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ βρέθηκαν στην περιοχή και διέκοψαν την ηλεκτροδότηση στα χωριά Πλαταμώνας, Διπόταμος και Λεκάνη, έτσι ώστε να μην υπάρξει θέμα με τις ρίψεις νερού από τα πετζετέλ.

Η φωτιά έκαψε χορτολιβαδική έκταση και πουρνάρια και ευτυχώς που ο αέρας δεν ήταν δυνατός και δεν υπήρξε σύμμαχός της, ενώ οι συνεχείς ρίψεις νερού των αεροπλάνων την καταλάγιασαν πριν εξαπλωθεί επικίνδυνα.

Η εστίες της φωτιάς ήταν σε μια χαράδρα και τα μηχανήματα των πεζοπόρων τμημάτων ήταν εκείνα που δημιούργησαν μια ζώνη έξω από τους οικισμούς ώστε να μην κινδυνέψουν σπίτια και περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα η περιοχή Καβάλας και Θάσου βρίσκεται σε κίτρινο συναγερμό ένα βαθμό κάτω από τον υψηλότερο δείκτη, στον οποίο βρίσκεται από την περιφέρειά μας ο νομός Έβρου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑