Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 9th, 2017 | by fileto

0

Η Λυδία Κονίορδου στη Θάσο

Στη Θάσο βρέθηκε χθες η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου η οποία αποδέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου του Σωματείου «Διάζωμα» για την προστασία και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων στην Ελλάδα Σταύρου Μπένου.
Η υπουργός πήγε στο αρχαίο θέατρο της Θάσου και ενημερώθηκε από κοντά για τις εργασίες που γίνονται στο μοναδικό αυτό απόκτημα της ιστορικής διαδρομής του νησιού από τον δήμαρχο της Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ. Παράλληλα παρακολούθησε μουσική παράσταση με τον Πέτρο Κλαμπάνη!
Ο δήμαρχος Θάσου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα (που είναι κοινά αποδεκτή) της χρήσης μαρμάρου της Θάσου στην αναστύλωση του θεάτρου, πρόταση η οποία έγινε δεκτή από τη σημερινή σύνθεση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο).
Η υπουργός αναφέρθηκε στο συνολικό κόστος αναστύλωσης θα αγγίξει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα μάρμαρα που θα χρησιμοποιηθούν είναι δωρεά των ιδιωτών επιχειρηματιών των λατομείων της Θάσου.
Υποσχέθηκε δε ότι θα επιμεληθεί η ίδια ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες και να δοθεί σε χρήση το μοναδικό αυτό θέατρο το οποίο σημειωτέον θα είναι χωρητικότητας 2.500 θεατών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑