Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 15th, 2017 | by fileto

0

Ορεστιάδα και Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα βρίσκεται στην Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας – Θράκης, στην Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση της Ενώσεως.
Το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του ιδρύματος Πατερικών Μελετών, την Εταιρεία Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου για τα 30χρονα της.
Τέλος, στις 5.30 μ.μ. θα βρίσκεται στη Ρωμαϊκή Αγορά για τα εγκαίνια έκθεσης του φωτογράφου του Πατριαρχείου Νικολάου Μαγγίνα.
Επίσκεψη και στην Ορεστιάδα
Παράλληλα επίκειται και τριήμερη επίσκεψη του προκαθήμενου της Ορθόδοξης εκκλησίας θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τα εγκαίνια του μουσείου του γένους Καραθεοδωρή, τη θεμελίωση Καθεδρικού Ναού Αγίου Κυρίλλου αλλά και επιστημονικό συμπόσιο αφιερωμένο στη μνήμη Στεφάνου Καραθεοδωρή.
Για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορεστιάδας, όπου μίλησαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για το έτος Καραθεοδωρή κ. Μηνόπουλος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Στέφανος Καραθεοδωρή” Χρήστος Ορμανλίδης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης εκκλησίας θα κάνει στάση καθ’ οδόν προς Θεσσαλονίκη και στην Καβάλα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑