Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 23rd, 2017 | by fileto

0

Νεκροί οι δύο επιβάτες του αεροπλάνου στην Κομοτηνή

Στο χωριό Κερασιά, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Κομοτηνής, εντοπίστηκαν από το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας τα συντρίμμια του μικρού ιδιωτικού αεροπλάνου τύπου CT2K, με δύο επιβαίνοντες που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης και αναφέρθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα αναφέρθηκε η εξαφάνιση του.
Συγκεκριμένα, στις 12:37 απογειώθηκαν από Αλεξανδρούπολη δύο αεροσκάφη τύπου CT2K με δύο άτομα πλήρωμα έκαστο με προορισμό τη Ρουμανία.
Στις 14:50 το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο SOFIA FIR (Βουλγαρία) ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος. Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν το SOFIA FIR.
Στις 17:00 το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου καθόσον η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου με σκοπό την έρευνα για το αεροσκάφος.

Στις 23.00 οι σοροί των δυο επιβατών του μονοκινητήριου αεροπλάνου βρέθηκαν σε ρεματιά, στην Κερασιά της Ροδόπης κοντά ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Οι επιβάτες ήταν εγκλωβισμένοι στην άτρακτο του σκάφους και το σημείο όπου εντοπίστηκαν ήταν κοντά στο σημείο που είχε εντοπίστει αρχικά το φτερό. Η επιχείρηση είχε μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, λόγω του ανάγλυφου του εδάφους και των άστατων καιρικών συνθηκών.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑