Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 7th, 2017 | by fileto

0

Στην Θεσσαλονίκη η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Φιλίππων

Ξεκίνησε η κινητοποίηση εκ μέρους της μητρόπολης και του Δήμου Καβάλας ώστε με ναυλωμένα λεωφορεία να βρεθούν όσοι το επιθυμούν στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου όπου θα γίνει η χειροτονία σε επίσκοπο του πρωτοσύγγελου της μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και νέου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανου Τόλιου!
Σύμφωνα με το βιογραφικό του ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Στέφανος Τόλιος εγεννήθη εις την Ελευθερούπολιν Καβάλας το 1960.
«Μετά από συνεννόηση του Δήμου Καβάλας με την μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, θα διατεθούν λεωφορεία από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για τη δωρεάν μετακίνηση όσων το επιθυμούν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν από κοντά τη χειροτονία του νέου μητροπολίτη, που θα γίνει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.
Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6.30 το πρωί από το χώρο του Δημοτικού Κήπου (Σημαίες). Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη χειροτονία θα πρέπει να βρίσκονται την παραπάνω ώρα στο προκαθορισμένο σημείο» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Πάντως πρώτη και με μήνυμά της η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα σημειώνει για την εκλογή του νέου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου: «Άξιος ο νέος μητροπολίτης μας! Μετά την εκδημία του μακαριστού μητροπολίτου μας Προκόπιου, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε σήμερα το μεσημέρι ως Ποιμένα της τοπικής μας εκκλησίας τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη κ. Στέφανο Τόλιο.
Ως δήμαρχος Καβάλας εύχομαι εκ βάθους καρδίας και εκ μέρους του Καβαλιώτικου λαού να είναι γερός και δυνατός. Ο Θεός να του χαρίζει υγεία και μακροημέρευση για να συνεχίσει το πνευματικό και κοινωνικό έργο του αείμνηστου μητροπολίτη μας.
Η τοπική κοινωνία περιμένει ανυπόμονα το νέο της ποιμενάρχη.
ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ ΥΠΕΡΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑