Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 29th, 2017 | by fileto

0

Καβάλα και Durham N.C. αδελφές πόλεις λόγω καπνεμπορίου

Στον καιρό της νέας τεχνολογίας και με τηλεδιάσκεψη μέσω Skype, πραγματοποιήθηκε σήμερα απόγευμα τις 4:30 (μια και στις ΗΠΑ ήταν ακόμη πρωί) από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας μέσω τηλεδιάσκεψης εκδήλωση για την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας για την εδραίωση σχέσεων αδελφών πόλεων μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της πόλης του Durham, της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Στην τελετή εκτός της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, του προέδρου του δημ. Συμβουλίου Καβάλας Γιώργου Γραμμένου, του αντιδημάρχου Δημ. Τουλκίδη και των προέδρων Δημωφέλεια και ΔΕΥΑΚ, παρέστησαν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης και ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Δημήτρης Μαντέκας. Επίσης παρόντες ήταν η δημ. Σύμβουλος Κορίνα Χιώτη Πρασσά και ορισμένοι εκ των ανθρώπων που μεσολάβησαν για αυτή την αδελφοποίηση.
Η πόλη του Durham είναι η έδρα της American Τobacco Company, η οποία επί σειρά ετών δραστηριοποιούνταν στην πόλη μας. Είναι επίσης η έδρα του DUKE University, ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.DSC08427
Αυτό επεσήμαναν οι αρχές των δύο δήμων και συμφώνησαν ώστε η συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Durham N.C. αλλά και στον Δήμο Καβάλας, να στηριχθεί στις αρχές του αμοιβαίου οφέλους, των κοινών συμφερόντων και της επιθυμίας να προωθηθεί η ενίσχυση της οικονομίας, η ανταλλαγή πληροφοριών και η κοινωνική συνεργασία.
Οι δύο πόλεις θα καταβάλλουν προσπάθειες για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ τους στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της έρευνας, της τεχνολογίας, των επιστημών, του τουρισμού, και του εμπορίου, με βάση τις αρχές της ισότητας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης
Η ιδέα της αδελφοποίησης γεννήθηκε από επίσκεψη της κ. Betty Tilley Seddon, που συνοδευόταν από την συμπολίτισσα μας Έφη Ανανιάδου στο Μουσείο Καπνού. Η Betty Tilley Seddon είναι κόρη του κ. Tilley, τελευταίου Διευθυντού της Gαry Tobacco Company στην Καβάλα και διατηρεί δεσμούς με την πόλη μας.
Το Νοέμβριο του 2016 επισκέφθηκε τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ο κ. Brady Surles Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Αδελφοποιημένων Πόλεων του Δήμου του Durham.
O Βrady Surles παρέδωσε στην δήμαρχο επιστολή του δημάρχου του Durham, στην οποία εξέφραζε την επιθυμία για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων που είχαν και έχουν άμεση σχέση με τον καπνό.
Ενδεικτικό, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι το Durham έχει επίσης Μουσείο Καπνού.
Η συνεργασία που ξεκινάει μέσω της αδελφοποίησης, θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη μας, και θα αποτελέσει την γέφυρα της με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑