Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 9th, 2018 | by fileto

0

Ξήλωσαν τους διοικητές μετά το επεισόδιο στον Έβρο

“Ξήλωσαν” τον Στρατηγό Διοικητή της XVI Μεραρχίας Πεζικού Δημήτρη Μπονώρα και τον Διοικητή της  3ης Ορεινής, Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας “Ρίμινι” Ταξίαρχο Ανδρέα Φλωράτο, μετά την σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας από τους Τούρκους στις Καστανιές. 

Συγκεκριμένα, «φύλλο Πορείας» για άλλο πόστο παίρνουν ο διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και ο επικεφαλής της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας “Ρίμινι”, στις οποίες ανήκουν τα δυο στελέχη του Στρατού Ξηράς που κρατούνται στις Φυλακές Αδριανούπολης.

Έχουμε δηλαδή “αλλαγή φρουράς” στη 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου και στην 3η Ορεινή, Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία “Ρίμινι” που βρίσκονται εδώ και οκτώ ημέρες στη “δίνη” του θρίλερ με τη σύλληψη του ανθυπολοχαγού και του λοχία ΕΠ-ΟΠ.

Παρότι σε πρώτο χρόνο και ενώ τα γεγονότα στην Αδριανούπολη “έτρεχαν” αρκετοί ήταν εκείνοι που ανέξοδα προεξοφλούσαν ότι εν εξελίξει “Κρίσεις των Ανώτατων Αξιωματικών” θα συμπαρέσυρε και τους δυο ανώτατους αξιωματικούς, τον υποστράτηγο Δημήτριο Μπονώρα και τον Ταξίαρχο Ανδρέα Φλωράτο,που έως και εχθές το απόγευμα ήταν επικεφαλής των δυο κρίσιμων σχηματισμών, οδηγώντας τους στην έξοδο από το στράτευμα. Αυτή η εκδοχή ωστόσο δεν απηχούσε σε καμία περίπτωση τις προθέσεις της στρατιωτικής ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα.

 

Έτσι ο υποστράτηγος Μπονώρας, από την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου θα αναλάβει πόστο στον Δ’ Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με πιθανότερη την αξιοποίησή του στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού. Από την άλλη, ο Ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος θα αφήσει τη διοίκηση της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας ”ΡΙΜΙΝΙ” και θα πάρει στα χέρια του τα ηνία της Σχολής Πεζικού στη Χαλκίδα.

 

Κύκλοι της XVI Μεραρχίας Πεζικού που βρίσκεται στο Διδυμότειχο, προσπαθούν βέβαια να δώσουν μια άλλη διάσταση στο συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας ότι ήταν προγραμματισμένη και αναμενόμενη η αλλαγή του κ. Μπονώρα, αφού συνήθως μόνο ένα χρόνο μένουν στο συγκεκριμένο πόστο οι εκάστοτε διοικητές. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τα γεγονότα στις Καστανιές, το γεγονός ότι δεν είχαν δοθεί εδώ και ένα μήνα εντολές και διαταγές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι μετέχουν στα περίπολα, ιδιαίτερα στο χερσαίο τμήμα, αφού οι πληροφορίες πως οι Τούρκοι… κάτι ετοιμάζουν ήταν δεδομένες.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑