Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 28th, 2018 | by fileto

0

Φοροδιαφυγή σε επιχείρηση του Έβρου μισού εκατ. ευρώ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε περιοχές της Αττικής αλλά και της Βορείου Ελλάδας.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, όπου και διαπιστώθηκε:

-σε εστιατόριο, μη έκδοση (3) αποδείξεων, συνολικής αξίας (170,1) ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας,

-σε κέντρο διασκέδασης, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας και
-σε εστιατόριο – μπαρ, να απασχολούνται (3) εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.

Επιπλέον, από τους στοχευμένους ελέγχους της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή του Ε.Φ.Ε.Τ. Περιφ. Δ/νσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του ΕΛ.Γ.Ο. (Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός) σε δύο εταιρίες παραγωγής ειδών διατροφής, σε περιοχή του νομού Έβρου διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή, συνολικού ύψους άνω των (500.000) ευρώ.

Αναλυτικότερα ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων, διαπιστώθηκε:

-στην πρώτη περίπτωση, έλλειμμα λόγω μη έκδοσης παραστατικών πώλησης για (163.754,98) κιλά διαφόρων ειδών διατροφής, συνολικής αξίας (487.528,81) ευρώ και

– στη δεύτερη περίπτωση, έλλειμμα λόγω μη έκδοσης παραστατικών για ( 5.535,42) κιλά διαφόρων ειδών διατροφής, συνολικής αξίας ( 18.766) ευρώ και πλεόνασμα, λόγω μη έκδοση παραστατικών για την απόκτηση ( 1.452,18) κιλών παρόμοιων ειδών, συνολικής αξίας (7.471,18) ευρώ.

Για τις παραπάνω παραβάσεις, ενημερώθηκαν – κατά περίπτωση – οι αρμόδιες υπηρεσίες και εισαγγελικές αρχές για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑