Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 26th, 2018 | by fileto

0

Με βάρκες περνάνε τον Έβρο κατά δεκάδες…

Συνελήφθησαν χθές (25-4-2018) το πρωί, σε παρέβρια περιοχή του βόρειου Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 32, 30, 26 και 23 ετών, οι οποίοι, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, διευκόλυναν την είσοδο στη Χώρα μας, συνολικά σε τριάντα έναν (31) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τους δύο δράστες, ηλικίας 30 και 23 ετών, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες.

Αργότερα το ίδιο πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερις (4) πλαστικές βάρκες και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Την ίδια μέρα το μεσημέρι, στον Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος Κορνοφωλιάς), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε όχημα, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και οδηγό τον 27χρονο, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του οικισμού Προβατώνα, ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενη θαμνώδη περιοχή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και έντεκα (11) ανήλικοι.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 27χρονο περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή στους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

2 συνημμένα


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑