Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 15th, 2018 | by fileto

0

Συλλαλητήριο κατά των διοδίων στην Καβάλα

Πάνω από χίλια άτομα συγκεντρώθηκαν χθες ντάλα μεσημέρι (εντελώς ακατάλληλη ώρα) στην κεντρική πλατεία της Καβάλας για να βροντοφωνάξουν ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.

Με μισή ώρα καθυστέρηση και με τον κόσμο να κάθετε στον καυτό ήλιο του μεσημεριού, άρχισε η εκδήλωση διαμαρτυρίας ενώ πριν και για δύο ώρες ακούγοντας συνθήματα και τραγούδια που μιλούσαν για την Καβάλα από εκφωνητές.τσανακα διοδια

Τελικά η συμμετοχή για την ώρα διοργάνωσης ήταν ικανοποιητική  αν και δεν έμειναν ικανοποιημένα τα μέλη της διαπαραταξιακής συντονιστικής επιτροπής για την συμμετοχή περιμένοντας πάνω από 5.000 άτομα.

Το συλλαλητήριο που κράτησε μισή ώρα, ξεκίνησε με την ομιλία της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα η οποία βροντοφώνταξε ότι σήμερα με την συμμετοχή του «ο λαός της Καβάλας είπε ότι πεθαίνουν τα διόδια στην Καβάλα», αν και την ίδια ώρα η κυβέρνηση γέμιζε με ανακοίνωσή της την Βόρειο Ελλάδα αλλά και τον νομό Καβάλας με 11 νέα πλευρικά διόδια σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού που τον διαπερνά.

Μίλησαν ακόμη εκπρόσωπος του μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ενώ ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι με την ανάγνωση του ψηφίσματος από τον πρόεδρο της διαπαραταξιακής επιτροπής, Ανέστη Τσουρουκίδη.

Οι συγκεντρωμένοι προσαπάθησαν να γεμίσουν το πάνω μέρος της πλατείας Ελευθερίας, άλλοι διάλεξαν την δροσιά των λιγοστών δένδρων ενώ παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο βρέθηκαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο πρώην υπουργός, Γιώργος Καλαντζής, οι δήμαρχοι Νέστου, Βαγγγέλης Τσομπανόπουλος και Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, πολιτευτές, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, πρόεδροι συλλόγων και εκπρόσωποι φορεών, ενώ στο κάτω μέρος της πλατείας είχαν σταθμεύσει τρακτέρ του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας με επικεφαλής τον Θέμη Καλπακίδη.

Στο συλλαλητήριο δεν μετείχαν μαθητές, ενώ τα περισσότερα καταστήματα της πόλης παρέμειναν ανοιχτά εκτός των πολύ κεντρικών γύρω από την πλατεία και τους κεντρικούς δρόμους.

Το μήνυμα του ψηφίσματος που αναγνώσθηκε ήταν ένα ξεκάθαρο και βροντερό «όχι» στα διόδια, το οποίο επικύρωσαν ερωτηθέντες τρεις φορές δια βοής οι συγκεντρωθέντες.

 

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

«Η περιοχή μας και ειδικότερα ο Δήμος Καβάλας αντιμετωπίζει τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον από την εξουσία ως Δήμος τρίτης κατηγορίας. Όχι μόνο δεν τυγχάνει της προσοχής της πολιτείας, αλλά αντίθετα με παραλείψεις υποβαθμίζεται διαρκώς. Ήδη έχει υποστεί από τέτοιες αποφάσεις καίριο πλήγμα κατά το παρελθόν σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή και οικονομική πορεία του. Οι δημότες μας έχουν υποστεί εξαιτίας αυτών των αποφάσεων αρκετές ζημιές. Τώρα έρχεται το τελειωτικό χτύπημα που θα επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημιά, θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας και θα μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε ένα απέραντο φρενοκομείο με χιλιάδες διελεύσεις φορτηγών – Ι.Χ. σε καθημερινή βάση, κυκλοφοριακό χάος, περιβαλλοντικές καταστροφές, νέφος, ηχορύπανση, αύξηση ατυχημάτων, κατακόρυφη μείωση του τουριστικού ρεύματος. Είναι μερικές μόνο από τις αποφάσεις που σηματοδοτεί η τοποθέτηση σταθμού των διοδίων στο 476ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Έβρου στο ύψος του Περιγιαλίου.

Οι συγκεντρωμένοι εδώ σήμερα και το Δ.Σ. Καβάλας, οι αρμόδιοι φορείς, δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουν την εκτρωματική παρέμβαση και τοποθέτηση διοδίων των 476ο χιλιόμετρο και σε κανένα άλλο σημείο της Εγνατίας Οδού στα όρια της περιφερειακής ενότητας Καβάλας που θα προκαλέσει τα ανωτέρω προβλήματα.

Για όλους τους κατοίκους τυχόν τέτοιες σκέψεις, πόσο μάλλον η υλοποίησή τους, αποτελούν αιτία πολέμου. Καλούμε την πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς, να ανακαλέσουν άμεσα τις αποφάσεις σχετικά με την τοποθέτηση διοδίων στο άνω σημείο, καθώς και σε κάθε άλλο σημείο της Εγνατίας Οδού.

Σε περίπτωση που το καβαλιώτικο αίτημα δεν ικανοποιηθεί , οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν εντατικά, ενώ οι ίδιοι έχουμε προσφύγει στη δικαιοσύνη. Η ανοχή τελείωσε. Η Καβάλα δεν θέλει άλλα διόδια».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑