Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 7th, 2018 | by fileto

0

Κυρία Τσανάκα κάνετε αυτό που έχετε δεσμευτεί!

Με μια επιστολή σκληρή την οποία απευθύνουν προς την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με τον περίεργο τίτλο:  «Βοήθεια, Μάγκες, Φιλιππινέζα κα.» η

συντονιστική επιτροπή για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ από τα Τενάγη την καλεί να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου με αριθμό 488/2018.

Με την απόφαση αυτή γίνεται σαφές ότι «δεν θα υπάρξει καμία διευκόλυνση από την πλευρά του Δήμου Καβάλας προς την κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο εφόσον η όδευση δεν μεταφερθεί εκτός του κάμπου Ζυγού Κρυονερίου και εκτός των τεναγών Φιλίππων, ότι ο Δήμος Καβάλας θα κινηθεί νομικά περεταίρω και ότι πρώτοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι θα μπουν μπροστά στις μπουλντόζες όταν χρειαστεί.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής: «Αγαπητή κα Δήμαρχε. Αναφορικά με τις δηλώσεις σας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά ότι, είτε εσκεμμένα είτε άθελα σας, προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια εικονική πραγματικότητα σε κάθε ζήτημα που αφορά το Δήμο και τη διοίκηση σας.

Πιο συγκεκριμένα και με τη σειρά των δηλώσεων σας, εκφράσατε παράπονο για το ότι δεν σας προσκαλέσαμε στη συνέντευξη τύπου. Και στις μπουλντόζες που ξεκίνησαν να λειτουργούν πριν από την συνέντευξη τύπου σας καλέσαμε, βάση εξάλλου και της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου, αλλά μόνο η αντιπολίτευση ανταποκρίθηκε εκεί!!!  Στις καταγγελίες για τις παράνομες εργασίες της κοινοπραξίας πάλι η αντιπολίτευση ήταν εκεί!!!

 

Δεν σας ζητάμε να γίνεται Φιλιππινέζα!

Είπατε ότι στείλαμε τον κο Αρσονιάδη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και σας ζητάμε ως Φιλιππινέζα να υπογράψετε επιστολές που απευθύνουμε σε πολιτειακούς παράγοντες. Πρώτον δεν ζητήσαμε από εσάς τίποτα. Ο κος Αρσονιάδης απευθύνθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο ζητώντας να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση του, με αριθμό 488/2018. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε την αποστολή των επιστολών στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον κο Σταθάκη, ως εφαρμογή επαναλαμβάνουμε της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου. Εάν εσείς προτείνετε να γίνει κάτι άλλο τότε σας καλούμε να το πράξετε άμεσα, καθώς η κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο παίζει με την νοημοσύνη μας καθημερινά. Για αυτό βέβαια αναμένουμε και σχετική άμεση ενημέρωση.

Είπατε, «εφόσον είστε τόσο μάγκες και δεν χρειάζεστε τον δήμο Καβάλας τότε υπογράψτε εσείς».

Κα Τσανάκα επειδή το θέμα είναι σοβαρό και εμείς, σε αντίθεση με άλλους το αντιμετωπίζουμε αντίστοιχα σοβαρά, ήρθε η ώρα να μας πείτε ξεκάθαρα αν εφαρμόσετε την υπ’ αριθμόν 488/2018 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου. Ειδάλλως, προφανώς και θα υπογράψουμε εμείς τις επιστολές.

Τέλος αναρωτηθήκατε αν είστε Φιλιππινέζα και από ότι καταλαβαίνουμε αναρωτηθήκατε αν είστε υπηρέτρια. Ξεπερνώντας λοιπόν τον συσχετισμό της Φιλιππινέζας με την υπηρέτρια και βλέποντας ότι κάπου έχετε μπερδευτεί, σας γνωρίζουμε ότι δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε για το αυτονόητο και δεδομένο. Υπηρέτρια είστε και εσείς και όλα τα πολιτικά πρόσωπα σε όλες τις αιρετές θέσεις!!! Εκλεχτήκατε ως Δήμαρχος για να υπηρετείται τους Δημότες της Καβάλας και τίποτε άλλο!!!

Τέλος σημειώσατε ότι δεν συνεργαζόμαστε μαζί σας, αλλά συνεργαζόμαστε με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ο λόγος είναι προεκλογικός. Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να συνεργαζόμαστε με όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για προεκλογικούς λόγους;;;

 

Πάρτε τις πρωτοβουλίες στις οποίες δεσμευθήκατε

Κα Δήμαρχε ως υπηρέτης των πολιτών της Καβάλας οφείλετε να πράττετε για την προάσπιση των συμφερόντων μας. Εάν τώρα θέλετε να πάρετε πρωτοβουλίες επί αυτού, είστε επίσης υποχρεωμένη να ενημερώνετε τους Δημότες Καβάλας.  Το θέμα μας είναι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να αλλάξει η όδευση του αγωγού ταπ και να περάσει εκτός του κάμπου Ζυγού Κρυονερίου και εκτός των τεναγών Φιλίππων. Σας καλούμε λοιπόν για ακόμη μια φορά να εφαρμόσετε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου με αριθμό 488/2018 στην οποία γίνεται σαφές ότι δεν θα υπάρξει καμία διευκόλυνση από την πλευρά του Δήμου Καβάλας προς την κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο εφόσον η όδευση δεν μεταφερθεί εκτός του κάμπου Ζυγού Κρυονερίου και εκτός των τεναγών Φιλίππων, ότι ο Δήμος Καβάλας θα κινηθεί νομικά περεταίρω και ότι πρώτοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι θα μπουν μπροστά στις μπουλντόζες όταν χρειαστεί. Οποιαδήποτε άλλη πράξη ή τοποθέτηση είναι προσχηματική!!!

Αναμένοντας για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Η συντονιστική επιτροπή για την αλλαγή της όδευσης.

Αριθμός εισερχόμενου πρωτοκόλλου από τον Δήμο Καβάλας 30883/7-9-201».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑