Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 18th, 2018 | by fileto

0

Κατέρρευσε η στέγη ενός ιστορικού μνημείου στην Ξάνθη

Το κτίριο που είναι περισσότερο γνωστό ως Καπναποθήκη «Π» ανήκει στο Δήμο Ξάνθης χρησιμοποιείται μερικώς και το τμήμα που έχει καταρρεύσει στη βορειοανατολική πλευρά δεν είναι σε χρήση.

Η Καπναποθήκη είναι το πλέον εμβληματικό κτίριο της Ξάνθης, είναι βιομηχανικό κτίριο που ανεγέρθηκε το 1890 από το Οθωμανικό Μονοπώλιο και έχει αναστυλωθεί μόνο μερικώς. η Η κεντρική του είσοδος βρίσκεται στην οδό Καπνεργατών ενώ καταλαμβάνει όλο το οικοδομικό τετράγωνο και τις οδούς Αναξάρχου και Παύλου Μελά.

Βρίσκεται στο Τμήμα που έχει παραχωρηθεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης αλλά όμως δεν έχει γίνει ποτέ κάποια επέμβαση καθώς όπως είχε εξαρχής προβλεφθεί, το Ίδρυμα αναπαλαίωσε το μέρος που είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση, όπως αναφέρει στο Xanthi2.gr ο Διευθυντής Ανδρέας Μαντζάκος, και συμπληρώνει ότι υπήρχαν φθορές τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά η αναστύλωσή του απαιτεί πολύ μεγάλους πόρους.

Το Ίδρυμα στεγάζεται σε χώρο που έχει ανακαινιστεί στη βορειοδυτική πλευρά ενώ η Πολεοδομία του Δήμου στο αντίστοιχο νοτιοδυτικό τμήμα.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑