Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 16th, 2020 | by fileto

0

13 λαθρομετανάστες σε φορτηγό…

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες (15-1-2020), στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 26, 25 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διέφυγε και αναζητείται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι οι δύο από αυτούς, ηλικίας 25 και 20 ετών, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 32χρονος συνεργός τους, λειτουργούσαν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) που οδηγούσε ο 26χρονος και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο οχήματα να κινούνται στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να προπορεύεται του φορτηγού.

Ακολούθως, το πρώτο όχημα κατευθύνθηκε σε χώρο στάθμευσης, όπου ο 32χρονος οδηγός του το ακινητοποίησε και τράπηκε πεζός σε φυγή, όπως και ο 20χρονος συνοδηγός του.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 25χρονο δράστη, που επέβαινε στο όχημα, ενώ έπειτα από επιστάμενες έρευνες, εντόπισαν λίγες ώρες αργότερα σε παρακείμενη δασώδη έκταση τον 20χρονο συνοδηγό, τον οποίο και συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο 26χρονο οδηγό του φορτηγού, ο οποίος αρχικά δεν συμμορφώθηκε, ενώ λίγο πιο κάτω ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή.

Ακολούθησαν ενδελεχείς αναζητήσεις των αστυνομικών, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα, να εντοπισθεί και να συλληφθεί ο 26χρονος, σε παρακείμενη αγροτική περιοχή.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην καρότσα του φορτηγού, εντοπίσθηκαν δεκατρείς (13) μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους οι τέσσερις διακινητές προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνολικά κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, διάφορα χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑