Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 5th, 2020 | by fileto

0

Πλημμύρισαν τα Τενάγη… ξαναγίνονται λίμνη;

Μια μεγάλη λίμνη έχει σχηματιστεί στα Τενάγη από τις πρόσφατες καταιγίδες και το λιώσιμο του χιονιού στα ορεινά.

Η κατάσταση παίρνει δραματικές διαστάσεις καθώς δεν είναι λίγοι οι αγρότες που είχαν πραγματοποιήσει αγροτικές εργασίες και προετοιμάζονταν για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Οι Δήμοι Παγγαίου, Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας και Αμφίπολης μένουν αδρανείς στο φαινόμενο ενώ οι Περιφέρεια κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για μια ακόμη φορά είναι σε άλλο …πλανήτη, εφόσον κανένα έργο δεν πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Τα Τενάγη των Φιλίππων τα τελευταία χρόνια δέχονται πλήγματα από τα καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή, ενώ είναι πλέον η στιγμή να ολοκληρωθεί η μελέτη από το Υπουργείο Υποδομών που έχει βαλτώσει και αφορά την διαχείριση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στην επίμαχη περιοχή.

 

88105923_611049746417401_2592114244623269888_nΠρόσφατα ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σωστή Επιλογή» του Δήμου Παγγαίου, κ. Δημήτρης Μπαταλογιάννης, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μίμη Παπαθανασίου, στον δήμαρχο Καβάλας, κ. Θόδωρο Μουριάδη.

Η επίσκεψη είχε σαν θέμα την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του δημάρχου Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη από τους δημάρχους των δήμων, που συνορεύουν με τα Τενάγη των Φιλίππων, στις τρεις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Δράμας και Σερρών.

Ο κ. Δημήτρης Μπαταλογιάννης για την συνάντηση αυτή δήλωσε: «Βρήκαμε στο πρόσωπο του δημάρχου Καβάλας κυρίου Θόδωρου Μουριάδη, έναν έμπιστο φίλο και σύμμαχο στην προώθηση ζητημάτων που αφορούν λύσεις στα κοινά προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους Παγγαίου και Καβάλας.

Η δική μας αποστολή ως μείζον αντιπολίτευση, είναι να συνθέτουμε και να συστήνουμε λύσεις και προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν έμπρακτα τους δημότες του Δήμου Παγγαίου και να οικοδομήσουμε συμμαχίες, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η δική μας στόχευση, είναι το καλό του τόπου μας και η ανάδειξη των προβλημάτων, αλλά προπάντων η διαφαινόμενη λύση τους, μέσα από συνέργειες και κοινές προσπάθειες.

Ελπίζουμε να μας ακολουθήσει η δημοτική αρχή του Δήμου Παγγαίου, στις προτάσεις που δημιουργικά εκπονούμε και καταθέτουμε».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑