Άποψη - Γνώμη

Published on March 15th, 2021 | by fileto

0

Πολιτική σαρακοστή!

Πραγματικά μου κάνει εντύπωση ότι κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι στο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης (Στουτκάρδη) κέρδισαν στην τοπική Ομοσπονδιακή Βουλή, οι Πράσινοι, πανηγυρίζουν την ήττα της δεξιάς στην Ευρώπη, όπως έλεγαν και την πολιτική της Μέρκελ στο θέμα της πανδημίας.
Αν ήταν καλύτερα διαβασμένοι θα έπρεπε να ήξεραν ότι στο συγκεκριμένο κρατίδιο οι Πράσινοι κέρδισαν και την προηγούμενη φορά (2016) μόνο που σε αυτές τις κάλπες κέρδισαν παραπάνω ένα ποσοστό τη τάξης του 0,5%!
Θα έπρεπε ακόμη να ήξεραν ότι συγκυβερνούσαν με το κόμμα της Μέρκελ την προηγούμενη βουλευτική περίοδο, μια και στην Γερμανία τέτοιου είδους συνεργασίες δεν θεωρούνται ταμπού σε τοπικό επίπεδο!
Αυτά δεν τα είδαν οι σύντροφοι, όπως δεν αναγνώρισαν την συνεχιζόμενη σταθερά της ακροδεξιάς με ένα ποσοστό της τάξης του 10% ακόμη και σε περιοχές που η ακροδεξιά δεν είχε τύχη στις περασμένες εκλογές, ενώ η Αριστερά έχει σχεδόν εξαφανιστεί στην Ομοσπονδιακή Γερμανία!
Αυτό που έχει σημασία και θα πρέπει κανείς να το αναλύσει είναι ότι σύμφωνα με το βαυαρό πρωθυπουργό και πρόεδρο της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Μάρκους Ζέντερ, η επιτυχία των Πρασίνων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και των Σοσιαλδημοκρατών στη Ρηνανία-Παλατινάτο δεν οφείλεται μόνο στη δημοτικότητα του εκάστοτε πρωθυπουργού. Και οι αιτίες για την αποτυχία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) δεν σχετίζονται μόνο με την πολιτική των κομματικών οργανώσεων σε αυτές τις περιοχές.
Στη μείωση της εκλογικής δύναμης του CDU συνέβαλε και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση την καταπολέμηση της πανδημίας.
Οι εκλογές έκρουσαν, σύμφωνα με τον κ. Ζέντερ, τον κώδωνα του κινδύνου για τα χριστιανικά κόμματα, γιατί έδειξαν, ότι μπορούν να σχηματιστούν κυβερνήσεις χωρίς τη συμμετοχή τους.
Με άλλα λόγια πάμε στα δικά μας τώρα τα οποία και θα αποτελέσουν ένα εκρηκτικό μείγμα στους επόμενους μήνες μια και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του να δημιουργήσει κλίμα και να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές για να κάψει την απλή αναλογική.
Η εικόνα με τις εκλογές στην Γερμανία ανησυχεί το περιβάλλον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, διότι με μία πρώτη ανάλυση από το επιτελείο του, οφείλεται στις πολιτικές συνέπειες της πανδημίας.
Οι Γερμανοί πολίτες τιμώρησαν την Μέρκελ για τα μέτρα που έχει λάβει, μιλάμε φυσικά για τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία όμως είναι ελαφρύτερα από αυτά που ισχύουν στην Ελλάδα.
Ειδικά στον τομέα των αποζημιώσεων προς τους επαγγελματίες που υποχρεούνται σε καθολικό κλείσιμο, η Γερμανία έχει δώσει πολλαπλάσια ποσά στήριξης σε σύγκριση με την Ελλάδα.
Λογικό είναι λοιπόν στο μέγαρο Μαξίμου να ανησυχούν από αυτή την εξέλιξη, καθώς φοβούνται μήπως η δυσαρέσκεια του κόσμου από την παρατεταμένη οριζόντια απαγόρευση στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, εκδηλωθεί στις εκλογές. Παρά το γεγονός ότι δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.
Όπου η κυβέρνηση δείχνει να προηγείται σταθερά με διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η εικόνα του Πρωθυπουργού είναι καλύτερη από αυτή του Αλέξη Τσίπρα.
Τα αποτελέσματα στη Γερμανία σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δεν συμβαδίζουν με τα δημοσκοπικά ευρήματα, έχουν ήδη προκαλέσει συναγερμό.
Αναμένεται να δούμε εάν αυτός ο συναγερμός μετουσιωθεί σε πρόωρες εκλογές όσο η κυβέρνηση έχει το δημοσκοπικό πλεονέκτημα ή εάν θα γίνει πλήρης ανατροπή στην πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας και της στήριξης επαγγελματιών και εργαζομένων προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα.
Ώστε να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις για το κυβερνών κόμμα στις εκλογές.
Υπάρχει μια μέτρηση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης η οποία δείχνει ότι η σκληρότητα των μέτρων είναι μεγαλύτερη στην Ελλάδα, από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Ίσως αυτό το πρώτο καμπανάκι να είχε υπ’ όψη της η κυβέρνηση και στο τριήμερο της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας άφησε λάσκα τα πράγματα, ενώ παράλληλα στήθηκαν τηλεδικαστήρια από το ξέσπασμα των θερμόαιμων του καρναβαλιού σε Ξάνθη και Πάτρα…
Η κυβέρνηση είναι φοβισμένη από αυτό που θα επακολουθήσει μετά το πέρας της σκληρής καραντίνας και σίγουρα μετά το Πάσχα, όπου θα έρθει ένα τσουνάμι προβλημάτων τα οποία θα θέλουν επούλωση άμεση και αποτελεσματική.
Δυστυχώς η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν το έχουν εντοπίσει ή μάλλον αυτό δείχνει ο τρόπος που μέχρι σήμερα το …μανιπουλάρουν!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑