Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 31st, 2021 | by fileto

0

Καμία επίσκεψη στο Άγιον Όρος…

Την παράταση των μέτρων απαγόρευσης εισόδου στο Άγιον Όρος για τους προσκυνητές και επισκέπτες μέχρι 15 Απριλίου 2021 αποφάσισε σήμερα η Ιερά Κοινότητα, με σκοπό την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, μετά από τη σύναξη των αντιπροσώπων των Ιερών Μονών στις Καρυές και αφού συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και συνυπολογίστηκαν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης αποφασίστηκε η παράταση των μέτρων.

Σημειώνεται επίσης ότι οι μετακινήσεις μεταξύ των Μονών θα γίνεται μόνο μετά από τις κατάλληλες εξετάσεις αν κριθεί αναγκαίο, ενώ η κάθε Ιερά Μονή έχει λάβει τα μέτρα της και όσοι εργάζονται ή εγκαταβιούν στις Ιερές Μονές έχουν ήδη φροντίσει για τις εξετάσεις.

Την ίδια ώρα οι Ιερές Ακολουθίες, όπως και οι Λιτανείες τελούνται κανονικά, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, και την περίοδο του Πάσχα το Άγιον Όρος θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες με κάποιες εξαιρέσεις προσκυνητών οι οποίοι όμως έχουν υποβληθεί σε τεστ για Covid-19.

Τον τελευταίο λόγο, πάντως, τον έχει η Ιερά Κοινότητα η οποία θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις, συνυπολογίζοντας και την εξέλιξη της πανδημίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑