Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 18th, 2021 | by fileto

0

Χαμός από συνωστισμό στην πλατεία της Ξάνθης!

Χαμός στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης από νεολαία η οποία δεν νοιάζεται για μέτρα και ατομική ευθύνη και κατακλύζει τις πλατείες και τα πάρκα.

Χαρακτηριστική η εικόνα από την Ξάνθη την οποία σχολιάζει ο νομικός Στέργιος Γιαλάογλου ωε εξής: “Η φωτο που μου έστειλε φίλος είναι χθεσινή από πλατεία της πόλης μου.

ΓΙΑΛΑΟΓΛΟΥΤο ερώτημα είναι: Αυτά τα παιδιά (όσα εξ αυτών δεν μένουν μόνα τους) έχουν οικογένεια με γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. Υπάρχει άραγε συναίσθηση του κινδύνου μετάδοσης της ασθένειας στο σπίτι; Προφανώς όχι. Οι γονείς τους πώς επιτρέπουν αυτήν την ριψοκίνδυνη συμπεριφορά;

Θα μου πεί κάποιος εδώ χθες συνελήφθη μητέρα, που τυλιγμένη με την σημαία του Αϊ Γιώργη και χωρίς μάσκα, υπό τις επευφημίες των φίλων της που την αποκαλούσαν Μπουμπουλίνα, επέμεινε να διαδίδει ότι με τα τέστς αυτοδιάγνωσης υπάρχει σχέδιο να αρπάξουν τα παιδιά σε δομές και να τα διασωληνώσουν.

Προφανώς τέτοια ακούνε πολλά παιδιά και συμπεριφέρονται με ανάλογο τρόπο. Είναι άραγε ενδεδειγμένη η αντίδραση της Αστυνομίας να παρατηρεί απλώς από μακριά για να μην οξύνει την κατάσταση; Η απουσία ενεργητικής παρέμβασης από τις αρμόδιες αρχές οδηγεί τελικά στο να λαμβάνουν λανθασμένα μηνύματα τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά τους. Η κοινωνία διχάστηκε ανάμεσα σε όσους τηρούν τα μέτρα και όσους αρνητές επιμένουν αδιάφορα και πεισματικά.

Το πρόβλημα όμως είναι η διαχείριση της κρίσης ειδικά στο κομμάτι του κόσμου που έχει κάποια δυσκολία αντίληψης.

Η γενική χαλαρότητα, η διαρκής συζήτηση για την έξοδο του Πάσχα, η πίεση της επαναφοράς λόγω παρατεταμένης απαγόρευσης κυκλοφορίας, αφήνει πλέον ελεύθερους εκτός από τους συστημικούς ανυπάκουους και τους κάθε λογής διαταραγμένους που δεν νιώθουν τι σημαίνει πανδημία, να πολλαπλασιάζονται. Αυτούς που θεωρούν αθώο να σκαλίζουν την μύτη τους με μανία ενώ αντιδρούν επαναστατικά σε μια μπατονέτα στην μύτη.

Όταν μάλιστα βλέπεις πρόσωπα που διετέλεσαν και βουλευτές να μιλούν για παιδομάζωμα δεν θέλει πολύ να σαλτάρει ο απλός κόσμος. Πάντα υπάρχει ένας πιό βλάκας για να θαυμάσει έναν βλάκα. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη προστασίας μας από την επέλαση των βλακών που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και την κοινωνική ειρήνη.

Γιατί αν η φτώχεια είναι η μητέρα των εγκλημάτων, η βλακεία είναι ο πατέρας τους”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑