Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 22nd, 2021 | by fileto

0

Αδειάζουν χωριά στο Τρίγωνο του Έβρου

Σε μια ανάρτησή του ο Γιώργος Βολουδάκης από τη Μαρώνεια αναφέρει τα εξής: «Η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη πεθαίνει. Και όσο την αφήνουν θα βλέπουμε χειρότερα.

Το δήθεν ενδιαφέρον δεν έχει μεταφραστεί ούτε στο ελάχιστο σε κάποια μέτρα. Λόγια μόνο.

Ενώ χρειάζονται τομές και μια πραγματική επανάσταση για να σωθεί η κατάσταση. Στον νομό μας έκλεισαν φέτος 15 σχολεία. Το ένα γυμνάσιο/λύκειο.

Ο πληθυσμός μειώνεται δραστικά και γερνά. Είμαστε χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση 3 χρόνια.

Για να πάει κάποιος Αθήνα χρειάζεται μόνο για διόδια πάνω από 100 ευρώ.

Μιλάμε για την πλέον φτωχή περιοχή της χώρας με τεράστια ζητήματα ασφάλειας και δεν δίνει κανείς σημασία. Κανείς.

Αισθάνομαι μόνο αηδία.

Για όλους όσους πέρασαν και άφησαν ένα τίποτα.

Τόσα χρόνια αντιμετωπίζουμε τον αηδιαστικό ελιτισμό του κέντρου, τις απαξιωτικές αναφορές και ειρωνείες που ακολουθούνται από μηδέν δράση και έργα.

Το δήθεν ενδιαφέρον που εκδηλώνεται μόνο όταν έχουμε εθνικές ανάγκες και περιπέτειες.

Η περιοχή δεν έχει καν διαχείριση. Ούτε τα στοιχειώδη. Υποδομές σε άθλια κατάσταση.

Έχουμε δύο μεγάλες γέφυρες, μία μέσα στην Καβάλα και μία σε κύριο δρόμο προς Ξάνθη, πεσμένες εδώ και χρόνια υπό τα απαθή βλέμματα των αρχών.

Η Εγνατία κατάντησε ένα κουρέλι από συντήρηση.

Η μεθοριακή διάβαση από Βουλγαρία δεν έχει εθνικό φυλάκιο εδώ και χρόνια. Ο έλεγχος γίνεται, όπως γίνεται, στο Βουλγαρικό έδαφος.

Δεν πάει άλλο όλο αυτό. Αυτή η απέραντη κατάντια.

Η παραίτηση πολιτών και πολιτικών από τον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε κάθε μέρα. Σε λίγα χρόνια το δημογραφικό και η γήρανση του πληθυσμού θα δώσουν την χαριστική βολή.

Σε λίγο καιρό η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Δεν θα υπάρχει τρόπος».

Χάρτης-Τριγώνου-1-768x467

Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου

Οι  νέες εγγραφές των μαθητών στις εναπομείναντες σχολικές μονάδες του Τριγώνου (Παιδικός σταθμός, Νηπ/γειο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) με εκκωφαντικό τρόπο αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει το Τρίγωνο διαχρονικά οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων της Ν.Δ , του ΠΑΣΟΚ  και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη φετινή χρονιά σημαδεύει το κλείσιμο του παιδικού σταθμού Δικαίων, που ύστερα από πολλές δεκαετίες λειτουργίας έμεινε χωρίς μαθητές, μιας και δεν είχε ούτε μια νέα εγγραφή.

Αλλά και στις άλλες σχολικές μονάδες των Δικαίων τα πράγματα είναι οριακά. Στο Νηπ/γείο  είχαμε οκτώ ( 8) νέες εγγραφές , στο Δημοτικό Σχολείο οκτώ (8), στο Γυμνάσιο εννέα (9) και στο Λύκειο τέσσερις (4) .

Αυτό είναι το μαθητικό δυναμικό 15 χωριών… και όλα φωνάζουν πως η ζωή εδώ στο Τρίγωνο τελειώνει.

Η «ανάπτυξη» τους ερήμωσε την ύπαιθρο και συγκέντρωσε τον πληθυσμό της χώρας μας στην Αττική και σε μερικά ακόμα αστικά κέντρα. Είναι ανάπτυξη με δυο μέτρα και δύο σταθμά. Από την μία οι επιχειρηματίες και από την άλλη οι βιοπαλαιστές και οι άνθρωποι του μόχθου.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες και των τοπικών παραγόντων που υπηρετούν με ζήλο την πολιτική των κυβερνήσεων τους, μιας πολιτικής που έχει μετατρέψει το Τρίγωνο σε μια περιοχή ηλικιωμένων χωρίς καν γηροκομείο! Παιδική φωνή πια δεν ακούγεται, παρά μονάχα ο ρόγχος του θανάτου.

Όσο θα συνεχίζεται αυτή η πολιτική, ελπίδα για τον τόπο μας δεν υπάρχει. Και την ανατροπή αυτής της πολιτικής πρέπει να βάλουμε στο επίκεντρο των αγώνων μας.

Ο τόπος μας στο μεγαλύτερο μέρος του είναι καλλιεργήσιμος και από τους πιο εύφορους στη χώρα μας  και μπορεί να κρατήσει τα παιδιά του, χρειάζεται όμως άλλος δρόμο ανάπτυξης.

Καλούμε όλους τους κατοίκους οργανωμένα να διεκδικήσουμε πραγματική στήριξη για να μείνουμε στον τόπο μας να κάνουμε οικογένειες, για να φάει και ο λαός μας ποιοτικά και οικονομικά προϊόντα.

Διεκδικούμε:

Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Μείωση του κόστους παραγωγής με φτηνό πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ συν 3.000 για κάθε παιδί.

Την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους, συμψηφισμό των χρεών με τις αποζημιώσεις.

Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και χωραφιών φτωχών αγροτών.

Να παγώσουν τα χρέη των πληττόμενων αγροτών προς ΕΦΟΡΙΑ, TΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΚΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κ.ά.

Με κρατική ευθύνη να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των πληττόμενων αγροτών στον ΕΦΚΑ

Την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Δικαίων με τον διορισμό του απαραίτητου προσωπικού ,  με σύγχρονο εξοπλισμό και τη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑