Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 5th, 2021 | by fileto

0

Πρωταθλητής στα εμβόλια ο Δήμος Σαμοθράκης

Στην 31η θέση και στην 1η της Περιφέρειας ΑΜ-Θ βρίσκεται ο Δήμος Σαμοθράκης ο οποίος έχει αυτή τη στιγμή το 81% του προσωπικού του εμβολιασμένο (απο τους 73 υπαλλήλους του, τους 59 να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν νοσήσει και με τους 14 υπόχρεους σε rapid test).

Ακολουθεί ο Δήμος Διδυμοτείχου με 78% και στην τρίτη θέση της ΑΜ-Θ ο Δήμος Αβδήρων, με 76%!

H μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας έχει ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα της Πολιτείας και τις οδηγίες των επιστημόνων, και έχει εμβολιασθεί απέναντι στον covid-19.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και επεξεργάστηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών , από τους 108.913 εργαζόμενους που υπηρετούν στους 332 Δήμους, έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει οι 74.884 ( ποσοστό 70%), ενώ 34.029 είναι υπόχρεοι στο να υποβάλλονται σε rapid test.

Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, σε 176 Δήμους το ποσοστό των εμβολιασμένων ή νοσήσαντων εργαζομένων είναι πάνω από 70%.

Σε 125 είναι άνω του 60%, σε 29 άνω του 50% και μόλις σε δύο είναι κάτω από 50% .

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είμαι ικανοποιημένος από την υπεύθυνη στάση που επιδεικνύει για μια ακόμη φορά αυτή τη δύσκολη περίοδο, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στους Δήμους μας, απέναντι στο ζήτημα των εμβολιασμών.

Σχεδόν το 70% έχει ήδη εμβολιασθεί ή νοσήσει και είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα τα πάμε ακόμη καλύτερα.

Με λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια και ενημέρωση, ώστε να πειστούν και όσοι εργαζόμενοί μας δεν έχουν μέχρι σήμερα εμβολιασθεί για τα οφέλη του εμβολιασμού,  είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να θωρακίσουμε την υγεία του συνόλου σχεδόν του προσωπικού μας. Στη μάχη με τον covid τους χρειαζόμαστε όλους υγιείς, στο πλευρό των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών».

 

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Ποσοστά-εμβολιασμού-σε-αιρετούς-και-προσωπικό-Δήμων-04.11.2021-1 (1)


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑