Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 23rd, 2021 | by fileto

0

Τα δεκαχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια κύριε Αναστασιάδη…

Σκληρή κριτική στην διοίκηση του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη κάνει με ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης, επικεφαλής της παράταξης, ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ.

Αναφέρει σχετικά: «Με μια ματιά στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Άρδευσης και Αποχέτευσης Δήμου Παγγαίου (ΔΕΥΑΑΠ), διαπιστώνει και ο πλέον καλοπροαίρετος, ορισμένες προϋπολογισμένες δαπάνες έργων και εργασιών για το 2022, που εγείρουν ερωτήματα.

Θα περίμενε κανείς, σε μια περίοδο, όπου οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, πόσο μάλλον η πολύπαθη ΔΕΥΑΑΠ, προσπαθούν να μειώσουν τις δαπάνες τους, προκειμένου να «περάσουν» μειώσεις σε τέλη βασικών υπηρεσιών, όπως η ύδρευση, η διοίκηση του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, να εμφανίζεται απλόχερη σε ότι έχει να κάνει με τις δαπάνες.

Στα έργα τα οποία γίνονται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, ΕΠΠΕΡΑΑ και λοιπά, όλα ακολουθούν τη διαγωνιστική διαδικασία, εφόσον δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Σε έργα και επεμβάσεις που γίνονται από ίδιους πόρους, που σημαίνει από την τσέπη των καταναλωτών – Δημοτών μας, όλα βρίσκονται στο όριο των απ’ ευθείας αναθέσεων, ακόμη και για ομοειδείς εργασίες.

Φυσικά και είναι νόμιμη η διαδικασία, μια και αυτό είναι μονόδρομος. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει, είναι το αν η Διοίκηση Αναστασιάδη θα έπρεπε να ακολουθήσει τον δρόμο της διαγωνιστικής διαδικασίας, κερδίζοντας σημαντικά ποσά από τις εκπτώσεις που θα έδιναν οι ενδιαφερόμενοι εργολάβοι, όπως συνήθως συμβαίνει.

Δυστυχώς αυτό περνά σε δεύτερη μοίρα και έχουμε μια τεράστια λίστα επεμβάσεων στο σύνολο τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ, έργων και εργασιών με ποσά της τάξης των 10.000, 15.000 και 20.000 ευρώ!

Με απλά λόγια, η Δημοτική Αρχή, δεν ενδιαφέρεται να μειώσει το κόστος των δαπανών, για να δώσει μειωμένα δημοτικά τέλη σε ύδρευση, αποχέτευση και άρδευση.

Απλά προσπαθεί με λεκτικά τεχνάσματα να περάσει την άποψη ότι η αντιπολίτευση με την κριτική που ασκεί οδηγεί σε αυξήσεις.

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Η ίδια η Διοίκηση του Δημάρχου Παγγαίου, η Διοίκηση του Φίλιππου Αναστασιάδη, με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα δημοτικά τέλη των Δημοτών μας, οδηγεί σε αδιέξοδο την ίδια την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Άρδευσης και Αποχέτευσης Δήμου Παγγαίου (ΔΕΥΑΑΠ), αλλά και τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των Δημοτών μας.

Και από την άλλη, υπάρχει «σφιχτός βρόγχος» στην πολύπαθη ΔΕΥΑΑΠ και το δυσβάσταχτο χρέος προς τη ΔΕΗ ( στο κλείσιμο Σεπτεμβρίου 2021 ήταν 5.500.000 ευρώ) το οποίο αποτελεί μόνιμη και παγιωμένη μέγγενη, που ουσιαστικά δεν δίνει την ευχέρεια να τύχουν μειώσεων τα τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης!

Τόσο η Διοίκηση όσο και ο Δήμαρχος Παγγαίου, είναι πολιτικά υπόλογοι για τις πράξεις τους!».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑