Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 27th, 2022 | by fileto

0

Τριπλάσια η παραβατικότητα ανηλίκων στην ΑΜ-Θ

Τον τριπλασιασμό του ποσοστού της παραβατικότητας ανηλίκων στην περιφέρεια ΑΜΘ, ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η γενική γραμματέας της Εταιρείας Προστασίας Ανήλικων Εφετείου Θράκης κ. Ευαγγελία Αϊβατζίδου. 

Με αφορμή την έκδοση ευχαριστηρίου στους δωρητές που στηρίζουν την προσπάθεια τους, η κ Αϊβατζίδου παράθεσε στοιχεία για την δράση της Εταιρείας στην περιοχή τα τελευταία τριάντα πέντε περίπου χρόνια, με την ίδια να αποτελεί ένα από τα παλαιοτέρα στελέχη της.

Στην περιοχή ευθύνης της ΕΠΑΘ που εκτείνεται από την Καβάλα μέχρι και τον Έβρο έχει στην επίβλεψη και την προστασία της 287 εγγεγραμμένα παιδιά που αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα δεδομένου ότι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας κάτι που οδηγεί στην παραβατική συμπεριφορά. 

Παιδιά από διάφορα κοινωνικά στρώματα, ορφανά αλλά και από οικογένειες εύπορες, καθόλα φυσιολογικές. 

Παιδιά που εποπτεύονται από τα μέλη της εταιρείας, ώστε να μην υποπέσουν στην παραβατική συμπεριφορά αλλά και να επαναφέρουν κάποια άλλα, από μια παραβατική συμπεριφορά. 

Παιδιά ανήλικα που έχουν υποπέσει σε παραπτώματα, ξεκινώντας  από μια παράβαση του ΚΟΚ, μια κλοπή, μέχρι και τα πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα και ηλικίες που ξεκινούν από τα 7  έτη που όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ Αϊβατζίδου η Πολιτεία ασχολείται μαζί τους εξωδικαστικά διότι εκ του νόμου τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν δικάζονται.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑