Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 11th, 2022 | by fileto

0

Ελπίδες για τον οδικό άξονα Ε61

Σε ράγες υλοποίησης περνά το έργο μετατροπής του άξονα Δράμα-Καβάλα σε αυτοκινητόδρομο.

Χθες Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Εγνατίας Οδού ΑΕ αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης του πρώτου τμήματος του κάθετου άξονα Ε61 της Εγνατίας Οδού Καβάλα-Δράμα, μήκους 8,3 χιλιομέτρων, που θα συνδέει τις Κρηνίδες με τον Σταυρό.

Είναι το πρώτο βήμα για τον διαγωνισμό, ο οποίος εκτιμάται ότι θα βγει στον αέρα μέχρι το καλοκαίρι. Το πρώτο τμήμα Κρηνίδες-Σταυρός έχει κόστος 60.766.928 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 μέσω του ΠΕΠ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Το έργο αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών τεχνικών εταιρειών. Να θυμίσουμε πως σε διαδικασία προγραμματισμού υλοποίησης είναι και το οδικό έργο-ΣΔΙΤ Δράμα – Αμφίπολη που προωθείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Αυτό το έργο ύψους 280 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι εντός του 2022 θα μπορέσει να προκηρυχθεί.

Παράλληλα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα χρηματοδοτήσει ακόμα ένα οδικό έργο που αφορά την την αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της Δράμας. Το έργο περιλαμβάνει και μια γέφυρα που ανισοπεδοποιεί την σιδηροδρομική γραμμή, αυξάνοντας τα επίπεδα οδικής και σιδηροδρομικής ασφάλειας. Αυτό το έργο έχει κόστος περίπου 19 εκατ. ευρώ. Αυτό το έργο έρχεται να συμπληρώσει το παζλ των μεγάλων οδικών έργων στην περιοχή.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑