Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 12th, 2022 | by fileto

0

Ομιλητές Στυλιανίδης, Μουριάδης, Ζαμπούκης για τα λιμάνια

Σε ημερίδα που οργανώνει η Βουλή των Ελλήνων – Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς , στη Θεσσαλονίκη (Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Δ’),  στις 16 Μαρτίου 2022 και ώρα  9:00-14:30, με θέμα: «Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη. Αναπτυξιακός και γεωστρατηγικός ρόλος», θα αναπτυχθεί όλο τα σχέδιο που υπάρχει για την παραχώρηση του λιμανιού και της Καβάλας.

Στο πρόγραμμα διαβάζουμε ποιοι θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Σάββας Αναστασιάδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών / αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου

Στην Α΄ ΘΕΜΑΤΙΚΗ: «Ο Αναπτυξιακός Ρόλος της Εγνατίας των Λιμένων» θα μιλήσουν: υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης.

Θόδωρος Μουριάδης

Στην ενότητα «Ο Γεωστρατηγικός Ρόλος της Εγνατίας των Λιμένων» ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο Δρ. Ευριπιδης Στ. Στυλιανίδης,  βουλευτής Ροδόπης Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός και επίκουρος καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με ειδικό θέμα: «Ενεργειακή διπλωματία και ασφάλεια».

Ευριπίδης Στυλιανίδης

Επίσης ο πόεδρος Πα.Δ.Ε.Ε κ. Λεωνίδας Ραπτάκης και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού που αποτελείται από εκλεγμένους Γερουσιαστές και Βουλευτές Ελληνικής καταγωγής σε ξένα Κοινοβούλια. 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑