Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 19th, 2022 | by fileto

0

Τα ακριβότερα ενοίκια στην ΑΜ-Θ στην Αλεξανδρούπολη

Αυτή τη στιγμή τα ενοίκια εξακολουθούν να τραβούν την ανηφόρα. Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του δικτύου μεσιτικών γραφείων RE/MAX Ελλάς η αύξηση των ενοικίων μέσα σε ένα χρόνο (από το φθινόπωρο του 2020 έως το φθινόπωρο του 2021) ήταν της τάξης του 5% κατά μέσο όρο πανελλαδικά.

Στην Αττική όμως η αύξηση αυτή ήταν στο + 6,2%, στη Θεσσαλονίκη στο + 9,4% και την περιφέρεια στο +1,4%. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας (lockdown , κ.λπ.) και η τηλεργασία ενίσχυσαν τη ζήτηση.

Η τάση αυτή, σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά ποιοτικών ακινήτων για μακροχρόνια μίσθωση, έδωσε μια επιπλέον ώθηση στις τιμές.

Πάντως από περιοχή σε περιοχή διαπιστώνει κανείς διαφοροποιήσεις ως προς τα ζητούμενα τετραγωνικά αλλά και την ηλικία των ακινήτων.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΜ-Θ

Στην Καβάλα σύμφωνα με την έρευνα τα ενοίκια σε κάπως ποιοτικά σπίτια πάνε γύρω στα 4,5 ευρώ το τετραγωνικό πράγμα που σημαίνει ότι ένα σπίτι σε πολυκατοικία των 70 τετραγωνικών ενοικιάζεται στην μηνιαία τιμή των 300-350 ευρώ μέσο όρο.

Η Νέα Ηρακλείτσα διαθέτει προς ενοικίαση ακίνητα τα οποία κατά μέσο όρο κυμαίνονται από 4,4 έως 4,5 ευρώ, ενώ η Θάσος που διαθέτει λίγα ακίνητα προς ενοικίαση όλο τον χρόνο αγγίζει τα 4,2 ευρώ μηνιαίως.

Η πιο φθηνή πόλη σε ενοίκια είναι η Δράμα με 3,2 ευρώ το τετραγωνικό μηνιαίως ενώ Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη έχουν τα ακριβότερα ενοίκια από τα ενοίκια της Καβάλας, και κυμαίνονται γύρω στα 6,3 ευρώ μηνιαίως το τετραγωνικό.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑