Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 14th, 2022 | by fileto

0

Πρόεδρος της Αναπτυξιακής ΠΑΜ-Θ ο Μιχάλης Αμοιρίδης

ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

Με στόχο τη δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού μετά την περιπέτεια της πανδημίας ξεκινά από τη Διοίκηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου η διαδικασία για τη συγκρότηση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόεδρος του Οργανισμού θα είναι, με απόφαση του Περιφερειάρχη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού είναι ένα επιπλέον εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης που θέλει να αξιοποιήσει η Διοίκηση της Περιφέρειας, παράλληλα με το μεγάλο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και όλα τα υπόλοιπα έργα και δράσεις που υλοποιεί.

Πρόκειται για ένα φορέα με συμβουλευτικό ρόλο που θα φέρει πιο κοντά το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή τη Διοίκηση και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας με τους φορείς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.

Στόχος είναι η συνδιαμόρφωση της τουριστικής στρατηγικής της Περιφέρειας προκειμένου η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να προσελκύει ακόμα περισσότερους επισκέπτες, οι επιχειρήσεις να παρέχουν ακόμα ποιοτικότερες υπηρεσίες και να διασφαλίζεται η βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής.

Η αρχική ιδέα για τη σύσταση ενός Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού είχε διατυπωθεί από τον Πρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρο Μπένο στο πλαίσιο της συνεργασίες της Περιφέρειας ΑΜΘ με το «Διάζωμα» για την Πολιτιστική Διαδρομή της Αρχαίας Εγνατίας Οδού. 

Έκτοτε η ιδέα ωρίμασε και αποφασίστηκε να υλοποιηθεί για το σύνολο της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας, δεδομένων και των σχετικών δυνατοτήτων που δίνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4875/Δεκέμβριος 2021).

Για το θέμα, ο Περιφερειάρχης συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του με τη συμμετοχή του κ. Αμοιρίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστή Σιμιτσή, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Τουρισμού Θανάση Τσώνη και του υπεύθυνου υπηρεσιακού στελέχους για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Γιώργου Σγούρου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι τους επόμενους μήνες η Διοίκηση της Περιφέρειας θα πραγματοποιήσει συσκέψεις με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με στόχο να καταγράψει ζητήματα, προτάσεις και ιδέες και να συγκροτηθεί ο Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑