Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 23rd, 2022 | by fileto

0

Πεπατημένη για Νταβούτογλου στη Θράκη

Ιδιωτική επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη στην Κομοτηνή και την Ξάνθη ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του «Κόμματος του Μέλλοντος» Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης και μέντορας του Ερντογάν βρέθηκε το πρωί στην Ξάνθη και συνοδευόμενος από την οικογένεια του εκλιπόντος Αχμέτ Μετέ επισκέφθηκε τον τάφο του ψευδομουφτή.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Επισκεφθήκαμε τον τάφο του αγαπητού μου φίλου Αχμέτ Μετέ, Εκλεγμένου Μουφτή Ξάνθης, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα, και κάναμε συλλυπητήρια επίσκεψη στην οικογένειά του.

Είθε η ψυχή του πολύτιμου μουφτή μας, που αφιέρωσε τη ζωή του στη δίκαιη υπόθεση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, να αναπαυθεί εν ειρήνη και να αναπαυθεί στον παράδεισο.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, επισκέφθηκε την ψευδομουφτεία και στη συνέχεια την αυτοαποκαλούμενη «ΤΕΞ», πριν αναχωρήσει για το δήμο Μύκης και τον Εχίνο.

Στις επαφές του συνοδευόταν από στενούς του συνεργάτες, αλλά και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Αισθητή ήταν η παρουσία της αστυνομίας από τα σημεία που διήλθε ο άλλοτε υψηλός αξιωματούχος της γείτονος, που είναι γνωστό ότι διατηρεί στενές σχέσεις στην περιοχή.

Το μεσημέρι αναχώρησε για την Κομοτηνή προκειμένου να έχει σειρά επαφών, αλλά και να επισκεφθεί τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, με αφορμή και το μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς στη μνήμη του.

Είναι δεδομένο ότι στην ατζέντα των επαφών του Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν το ζήτημα της διαδοχής του Μετέ, οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και οι επικείμενες εκλογές στη γειτονική χώρα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑