Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 5th, 2022 | by fileto

0

Λαμπρή υποδοχή του Πατριάρχη στη Χρυσούπολη

Το Δήμο Νέστου επισκέπτονται από το πρωί σήμερα  Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Μακαριότατος Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος.

Ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης τους ξεναγεί εντός του Δημαρχείου στα ζωγραφικά εκθέματα του διεθνούς φήμης ζωγράφου Δημήτρη Ναλμπάντη ενώ σε επίσημη τελετή θα τους ανακηρύξει σε επίτιμους δημότες Νέστου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Χρυσούπολη, έδρα του Δήμου, την οποία επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Παναγιώτατος ενώ το απόγευμα βρέθηκε στην Καβάλα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του Λευκώματος “Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης – 50 χρόνια σιωπής, προσμονής, ελπίδας”.

Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης προέστη στην ακολουθία της κατάθεσης του θεμελίου λίθου ιερού κοιμητηριακού Ναού της Χρυσούπολης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου, και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑