Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 10th, 2022 | by fileto

0

Προσποιήθηκαν εφοριακούς αλλά τελικά συνελήφθησαν

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από άμεσες προανακριτικές ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, απάτη που διαπράχθηκε το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022 στην Καβάλα από δύο ημεδαπούς σε βάρος ηλικιωμένου.

Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού προσέγγισαν σε οικισμό της Καβάλας ηλικιωμένο και προσποιούμενος ο ένας εξ αυτών τον εφοριακό υπάλληλο, με το πρόσχημα ότι συγγενικό πρόσωπο του παθόντα χρειάζεται άμεσα χρήματα για να αποφύγει περαιτέρω φορολογικές επιπτώσεις, τον έπεισαν να επιβιβαστεί στο όχημα του ενός δράστη.

Ακολούθως, οι δράστες οδήγησαν τον παθόντα σε τραπεζικά καταστήματα της Καβάλας, όπου προέβη σε αναλήψεις χρημάτων συνολικού ύψους 18.800 ευρώ τα οποία παρέδωσε στους δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού εκδόθηκαν σχετικές αναζητήσεις-έρευνες με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ενός δράστη στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αττικής από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού Βόλου και τη σύλληψή του από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Σημειώνεται ότι το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό αποδόθηκε στον δικαιούχο του. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑