Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 20th, 2022 | by fileto

0

Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Δράμα

Σε εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία για το πρώτο Φεστιβάλ Γαστρονομίας!!!

Η Ένωση Ξενόδόχων Δράμας επενδύει στο πρωτογενή τομέα και σερβίρει σε όλους μοναδικές γεύσεις απο τη Γη του Διονύσου, αναδυκνείοντας τα προιόντα του τόπου μας καθώς και την προοπτική ανάπτυξης νέων βιωματικών εμπειριών!

24-25 Σεπτεμβρίου στο Αύλειο χώρο του ΟΣΕ

ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ

Νιόκι από βιολογικές πατάτες Νευροκοπίου, βούτυρο τρούφας και κατσικίσιο τυρί, μαύρος χοίρος με φρέσκα μυρωδικά σιγοψημμένος στον φούρνο, χαλβάς Κυργίων με γιαούρτι και μους με μπλε μύρτιλα Δράμας.

Είναι κάποιες από τις πρωτότυπες συνταγές, που εμπνεύστηκε ο σεφ Jonathan Harnett κατά την διάρκεια της γνωριμίας του με παραγωγούς και επιχειρήσεις του νομού Δράμας. Περιλαμβάνονται μεταξύ των πιάτων και θα γευτούν οι επισκέπτες του Γαστρονομικού Φεστιβάλ- Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων «Γη του Διονύσου», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Δράμα.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ είναι το αποτέλεσμα της διετούς προσπάθειας της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, να αναδείξει, οργανώσει και προβάλει τα τοπικά προϊόντα, ως θεμελιακό στοιχείο και πλεονέκτημα της εξωστρέφειας της περιοχής. Το σκεπτικό είναι ότι η Δράμα μπορεί να έχει έναν ηγετικό ρόλο ως γαστρονομικός προορισμός, λόγω όλων των προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας που διαθέτει.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την συνεργασία του πολυταξιδεμένου σεφ, η ομάδα του έργου επισκέπτεται παραγωγούς και επιχειρήσεις σε όλο τον νομό, συνεταιρισμούς και προσφυγικούς συλλόγους, γνωρίζοντας τοπικά προϊόντα και γεύσεις που χαρακτηρίζουν την περιοχή.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑