Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 29th, 2022 | by fileto

0

Πατριωτική παρέμβαση Στυλιανίδη για την Θράκη

Σε παρέμβαση του στη βουλη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που ζήτησε κατ’ εξαίρεση το λόγο, ενώ δήλωσε ότι προβαίνει στη δήλωση «ως βουλευτής της Θράκης και της Ροδόπης που ψηφίζεται από χριστιανούς και μουσουλμάνους», ανεφερε ανέφερε με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας πως ”στα ζητήματα ελευθεριών αυτό που υποστήριξε είναι ψευδές ή λάθος τον ενημερώνουν”.

«Θυμίζω στον πρόεδρο της γείτονος ότι η κυβέρνηση της ΝΔ χάρισε τα χρέη των βακουφίων. Σήμερα λειτουργούν284 τεμένη στη Θράκη. Δεν ξέρω πόσες είναι οι εκκλησίες στη γείτονα;», είπε ο Ευρ. Στυλιανίδης και συνέχισε: «διορίζονται ιεροδιδασκαλοι από την μειονότητα για να προστατευτούν από το μαύρο χρήμα που διακινείτο στην περιοχή. Διδάσκονται τουρκικά σε δημόσια σχολεία, όπως και στα μειονοτικά σύμφωνα με την Συνθήκη της Λοζάνης».

Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα των μουφτήδων ο Ευρ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι «λειτουργεί και ο μουφτής», αλλά ξεκαθάρισε πως «δεν δεχόμαστε όμως ένα πλαίσιο αιρετών θρησκευτικοπολιτικών ηγετών που δεν προσιδιάζουν το ευρωπαϊκό πλαίσιο και πρότυπο Δημοκρατίας . Και αυτό το διαπίστωσε ο ίδιος ο Ερντογάν όταν ως πρωθυπουργός επισκέφθηκε το 2004 την περιοχή, αλλά και αργότερα».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑