Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 1st, 2022 | by fileto

0

Καραμανλής – Μέτιος ετοιμάζουν επίσκεψη Μητσοτάκη

ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΔΡΑΜΑ

Στην Αθήνα βρέθηκαν ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή προκειμένου να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες για τα εγκαίνια του οδικού άξονα Καβάλα – Δράμα, γνωστού και ως Ε61 από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ατο δελτίο Τύπου της περιφέρειας αναφέρονται τα εξής:

Οι υποδομές στον τομέα των μεταφορών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε η πορεία δύο σημαντικών οδικών έργων: του άξονα Δράμα – Καβάλα και του άξονα Ξάνθη – ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Οι κ. Καραμανλής και Μέτιος συμφώνησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των μελετών στο τμήμα Κρηνίδες – Άγιος Αθανάσιος, μήκους 5,88 χιλιομέτρων, του άξονα Δράμα – Καβάλα, και στο τμήμα Σμίνθη – Εχίνος, μήκους 11 χιλιομέτρων, του άξονα Ξάνθη – ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Η εκτίμηση από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. σήμερα είναι ότι τα δύο αυτά τμήματα θα είναι ώριμα μελετητικά μέχρι το τέλος του 2023».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑