Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 26th, 2023 | by fileto

0

«Βούλιαξε» η Ξάνθη για το Καρναβάλι

Δυναμικά επέστρεψε το μεγάλο Καρναβάλι της Ξάνθης, μετά από τρία χρόνια αποχής λόγω των περιορισμών της πανδημίας, με τη συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Συνολικά 38 πληρώματα και πάνω από 15.000 καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, χορεύοντας και διασκεδάζοντας μέχρι τελικής εξαντλήσεως.

Υπολογίζεται, ότι η Ξάνθη, η «Βασίλισσα» της Αποκριάς, υποδέχθηκε πάνω από 150.000 επισκέπτες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, οι οποίοι παρακολούθησαν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Με αμείωτο κέφι και έχοντας ως «συντροφιά» 8 άρματα, εμπνευσμένα από την επικαιρότητα, οι καρναβαλιστές ξεκίνησαν από την 28ης Οκτωβρίου και κατέληξαν στην περιοχή απέναντι από το Γήπεδο του ΑΟΞ, όπου το κέφι και η διασκέδαση συνεχίστηκαν.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης τέθηκαν σε εφαρμογή ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική είσοδο της πόλης υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τους επισκέπτες που κατέφταναν στην Ξάνθη.

Το θέμα του φετινού Καρναβαλιού ήταν «Όνειρα, χρώματα, μυρωδιές, αρώματα», ενώ η παρέλαση μεταδόθηκε τηλεοπτικά ζωντανά από την ΕΡΤ3 καθώς και μέσω του YouTube.

Την παράσταση έκλεψαν ο Βασιλιάς του Καρναβαλιού, ο γνωστός Πειρατής της Θεσσαλονίκης, αλλά και η Βασίλισσα των φετινών ΘΛΕ, Άννα Παυλίδου η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη από τις εικόνες που αντίκρισε στην πόλη.

Την τηλεοπτική παρουσίαση της παρέλασης για την ΕΡΤ3 έκανε ο Χρήστος Νέζος, που αναφέρθηκε και στο «τουριστικό κεφάλαιο» της Περιφέρειας ΑΜΘ εκθέτοντας ορισμένα στοιχεία για όσους θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή.

Τους καρναβαλιστές καλωσόρισε στην Ξάνθη ο Δήμαρχος, που κήρυξε την έναρξη της μεγάλης παρέλασης, ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη γαστρονομία της περιοχής, τονίζοντας τη μοναδικότητά της.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑