Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 10th, 2023 | by fileto

0

Τέρμα οι “δανεικοί” γιατροί από την Καβάλα…

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Ένας ιδιότυπος εμφύλιος γιατρών του ΕΣΥ έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ Καβάλας – Δράμας και Ξάνθης, που έχει να κάνει με τον συνεχή δανεισμό γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας στα νοσοκομεία των γειτονικών νομών επειδή είναι υποστελεχωμένα.

Συνεχώς μετακινούνται γιατροί από την Καβάλα στα άλλα νοσοκομεία τα οποία προφανώς έχουν μειωμένο προσωπικό με αποτέλεσμα να υποστελεχώνεται το ήδη υποστελεχωμένο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Για τον λόγο αυτό η Ένωση Γιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας Καβάλας (ΕΓΕΣΥΚ) απαντά σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΕΣΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας όπου μεταξύ άλλων προτείνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Δράμας να επιλυθεί με μετακίνηση Παθολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Το δε οξύμωρο  είναι ότι στη ίδια πρόταση αναγνωρίζεται πώς οι Παθολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας καλύπτουν ήδη την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Άρα λοιπόν τι προτείνουν οι συνάδελφοι του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας;

Να καλύψουν οι λιγοστοί για με τον όγκο περιστατικών που αντιμετωπίζουν Παθολόγοι του Νοσοκομείου μας τις Παθολογικές Κλινικές τριών Νομών; 

Θεωρούμε τελείως αντισυναδελφική την πρόταση μετακίνησης συναδέλφων που ήδη έχουν υποχρεωθεί να εργάζονται πάνω από τα δικά τους όρια για να καλύψουν Παθολογικές Κλινικές δύο νομών.

Θεωρούμε επίσης τεράστιο λάθος επίσημα πιά να ζητούμε από μόνοι μας την μετατροπή μας σε γυρολόγους ανά την Υγειονομική Περιφέρεια επιβραβεύοντας κατ’ ουσία όλες αυτές τις πολιτικές απαξίωσης του Ιατρικού Λειτουργήματος.

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους της Δράμας να επικεντρώσουν το δίκαιο αγώνα που δίνουν για το Νοσοκομείο τους στις υπόλοιπες προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας και ας αφήσουν τους συναδέλφους του Νοσοκομείου Καβάλας έξω από αυτό.

Το Νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα υποστελέχωσης και παράλληλα ένα πρωτοφανές κύμα καθημερινής προσέλευσης ασθενών για το οποίο είναι απαραίτητοι όλοι οι Ιατροί του και άλλοι τόσοι.

Υπενθυμίζουμε δε πως το Νοσοκομείο Καβάλας έχει κατά καιρούς στηρίξει το Νοσοκομείο Δράμας με μετακινήσεις Αναισθησιολόγων, Παθολόγων όπως επίσης και με την καθημερινή αντιμετώπιση περιστατικών Τακτικών και Επειγόντων από το Νομό Δράμας.

Η λύση που θα πρέπει να προτείνουμε με μια φωνή όλοι οι Ιατροί είναι η κάλυψη των τεραστίων κενών του ΕΣΥ με άμεσες προσλήψεις για να μπορέσουν τα Νοσοκομεία να επιτελέσουν σωστά το ρόλο τους.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑