Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 7th, 2023 | by fileto

0

Οι “πειρατές” του χαλκού χτύπησαν στην Ορεστιάδα…

Συνελήφθησαν χθες (6-5-2023) βραδινές ώρες στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, τέσσερις ημεδαποί, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος πέμπτου δράστη.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο εταιρείας μεταφορών να μεταφέρει για λογαριασμό των δύο δραστών, οι οποίοι διατηρούν εταιρεία χονδρικού εμπορίου μη επικίνδυνων απορριμμάτων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 2 τόνων και 270 κιλών, που προέρχονται από εργοστάσιο μη λειτουργικό της περιοχής της Ορεστιάδας και τα οποία διέθεσαν έναντι χρηματικού ποσού οι άλλοι δυο δράστες, οι οποίοι διατηρούν επιχείρηση συλλογής και εμπορίας μεταλλικών αντικειμένων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο πέμπτος δράστης αφαίρεσε τα εν λόγω καλώδια από το εργοστάσιο και τα διέθεσε προς πώληση στους δύο δράστες.

Σημειώνεται ότι στο ανωτέρω όχημα βρέθηκαν επιπλέον 18 μεταλλικά στόμια υδροληψίας γεωργικής άρδευσης για τα οποία ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Κατασχέθηκαν συνολικά 2,27 τόνοι καλωδίων χαλκού και τα 18 μεταλλικά στόμια υδροληψίας γεωργικής άρδευσης.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑