Άποψη - Γνώμη

Published on May 6th, 2024 | by fileto

0

Σιγά τ’ αυγά…

Μέσα στην χαρμόσυνη ατμόσφαιρα του Πάσχα, του οβελία, των αυγών και της ελπιδοφόρου Αναστάσεως, έχουμε και όλα εκείνα που τρέχουν παράλληλα και από ότι φαίνεται δεν έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον στην καθημερινότητά μας, πέραν της ακρίβειας, των στενών οικονομικών και της αβεβαιότητας την οποία η Κυβέρνηση φροντίζει να μας φιλοδωρεί…

Κι έρχεται σήμερα να ζητήσει εκ νέου εντολή (ποιος ξέρει με ποιο στόχο) μια και η εκλογική ατζέντα έχει να κάνει με την κοινοβουλευτική παρουσία της Χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

Γιατί άραγε ζητά ο κ. Μητσοτάκης, ανανέωση της λαϊκής εντολής, μέσω των Ευρωεκλογών;

Είναι ένα ζητούμενο που έχει να κάνει με τις αστοχίες της Κυβέρνησης, οι οποίες έχουν ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο, με την κοινή γνώμη να έχει ανέβει στα κάγκελα και να ζητά …διαφάνεια και δικαιοσύνη!

Κι όμως σήμερα αν κάτι μπορεί να κουνηθεί μια και οι κρατούντες έχουν πιάσει τα περάσματα είναι μια στιβαρή ψήφος στις Ευρωεκλογές, εφόσον κάπου εκεί μεταξύ Βρυξελλών και Στρασβούργου, άντε και Χάγης βρίσκεται μια ακτίδα φωτός για να πέσει στις υποθέσεις που οι Έλληνες ζητούν διαφάνεια και δικαιοσύνη!

Πολλοί πιστεύουν ότι με το ψηφίσουν για παράδειγμα τον Αυτιά και τον ξάδελφο Κασσελάκη ή τον Ζαγοράκη, έκαναν το χρέος τους στο κόμμα που έχουν επιλέξει!

Λάθος μέγα!

Από την άλλη υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα και από την πλευρά των Ευρωπαίων που όταν μαθαίνουν τα μηνιάτικα και τα οφέλη των ευρωβουλευτών και των λοιπών χαρτογιακάδων όπως τους ονομάζουν στα όργανα της ΕΕ βγάζουν αναφυλαξία!

Βέβαια ακους και φράσεις όπως: «Η δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σήμερα μεγαλύτερη σημασία από ποτέ.

Η ψήφος σας θα καθορίσει την πορεία που θα ακολουθήσει η Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα κρίνει σε ποια Ευρώπη θέλουμε να ζήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola.

«Μην αφήσετε κάποιον άλλον να αποφασίσει για εσάς. Ψηφίστε στις 6-9 Ιουνίου 2024. Κάθε ψήφος μετράει».

Κι όμως η Μέτσολα έχει κάποιο δίκαιο!

«Η δημοκρατία αποτελεί συλλογικό μας καθήκον, όχι απέναντι σε μια συγκεκριμένη πολιτική ιδέα ή έναν συγκεκριμένο σκοπό, αλλά ένα καθήκον που έχουμε ο ένας απέναντι στον άλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jaume Duch.

«Η ευρωπαϊκή δημοκρατία μας ενώνει περισσότερο απ’ όσο πιστεύουμε: πέρα από σύνορα, πέρα από πολιτικές ευαισθησίες και πέρα από γενιές.

Σε εποχές πόλωσης, όπως αυτή που διανύουμε σήμερα, είναι εύκολο να το ξεχνά κανείς αυτό.

Η εκστρατεία μας έχει ως στόχο να μας υπενθυμίσει όλα αυτά που μας ενώνουν».Αυτό ακριβώς αναδεικνύει και το κεντρικό βίντεο της εκστρατείας: ρίχνει φως στην ταραγμένη ιστορία πολλών ευρωπαϊκών χωρών που έζησαν ένοπλες συγκρούσεις ή περιορισμούς στις ατομικές ελευθερίες, επισημαίνοντας πόσο εύθραυστη είναι η δημοκρατία, αν δεν την συντηρούμε ενεργά.

Αξιοποίησε την ψήφο σου για να αλλάξεις τη δική σου ζωή.

Ίσως είναι εύκολο να ξεχνάμε πόσο επηρεαζόμαστε από το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεσπίζει νόμους που μας επηρεάζουν όλους: μεγάλες χώρες και μικρές κοινότητες, ισχυρές εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις, σε παγκόσμιο και σε τοπικό επίπεδο.

Η νομοθεσία της ΕΕ εστιάζει σε θέματα που είναι σημαντικά για όλους μας: το περιβάλλον, την ασφάλεια, τη μετανάστευση, τις κοινωνικές πολιτικές, τα δικαιώματα των καταναλωτών, την οικονομία, το κράτος δικαίου και πολλά άλλα. Στις μέρες μας, κάθε σημαντικό εθνικό θέμα έχει επίσης μια ευρωπαϊκή διάσταση.

Η ψήφος σου θα καθορίσει ποιοι ευρωβουλευτές θα σε εκπροσωπούν γράφοντας νέους κανόνες, αλλά και θα επηρεάσει την εκλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι αποφάσεις αυτές θα διαμορφώσουν την καθημερινή ζωή τη δική σου και όλων μας.

Και μέσα σε όλα αυτά που μοιάζουν πολύ οραματικά, έρχεται η ελληνική πολιτική σκηνή να μας θυμίσει ότι οι Ευρωεκλογές είναι κάτι σαν μια δημοσκόπηση για το αν επιθυμούμε η νυν κυβέρνηση να συνεχίσει να κάνει την δουλειά της (καλή ή κακή δεν έχει σημασία) και αν δεύτερο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ!

Μετά τις Ευρωεκλογές όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα ένα πράγμα θα απολαύσουμε!

Την αναλγησία, την ατιμωρησία στα εγκλήματα που συντελούνται, την ακρίβεια που και λόγω τουρισμού θα την νοιώσουμε πολύ βαθειά, τις οφειλές που δεν θα μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, τα πρόστιμα που θα πέσουν και κυρίως η Δικαιοσύνη που δεν θα μας ικανοποιεί και ένα Κράτος που θα μας βασανίζει…

Τι κι αν μας λένε ότι η ψήφος μας αξίζει στις 9 Ιουνίου…

Για ποιόν και για τι; Όσο για το μήνυμα που θα στείλει; Σιγά τ’ αυγά!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑