Ειδήσεις

Published on December 31st, 2012 | by fileto

0

Κοινοπραξία για τα πετρέλαια ζητά ο Αιχάν!

Ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ προτείνει “Κοινοπραξία Ελλάδος – Τουρκίας” για τους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου με το σκεπτικό ότι θα είναι πράξη αντίστασης, προς Ευρώπη και Αμερική.

Ο ίδιος εκφράζει πάντως, τον διακαή του πόθο για συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, χρησιμοποιώντας προσεκτικά τον λόγο του και αποδεικνύοντας με τον τρόπο που εκφράζεται, αν μη τι άλλο, ότι γνωρίζει να χειρίζεται άριστα την ελληνική γλώσσα.

Στον ρόλο του «κακού λύκου» βάζει ο βουλευτής την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική και στον ρόλο της «Κοκκινοσκουφίτσας» την Ελλάδα και την Τουρκία. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο από την Ελλάδα και την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτήν την εξέλιξη ως πράξη αντίστασης εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής που εκμεταλλεύονται όλα αυτά τα χρόνια κυρίως την Ελλάδα, όπως είπε.
Ο κ. Καραγιουσούφ, τονίζει μεταξύ των άλλων.«Το Αιγαίο ελληνικό πέλαγος είναι, εντάξει μέχρι εκεί. Αλλά από τη στιγμή που η Ελλάδα αδυνατεί να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, θα μπορούσε να έρθει σε συνεργασία, έτσι ώστε να μπορεί να έχει δικαιώματα και στην Προποντίδα και μέσα στην Τουρκία. Θα μπορούσε να γίνει μια κοινοπραξία Ελλάδας-Τουρκίας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑